Educație

FOTO | Certificate lingvistice și Europass pentru 32 de elevi ai Liceului Tehnologic Meserii și Servicii

Timp de două săptămâni, 32 de elevi ai Liceului Tehnologic Meserii și Servicii au participat în Chemnitz (Germania) și Barcelos (Portugalia), la mobilități realizate  de instituția de învățământ buzoiană în cooperare cu partenerii „Mobility Friends” din Portugalia și „FUU Sachsen” din Germania.

Obiectivele proiectului au fost: creşterea competenţelor profesionale, dobândite în şcoală şi la agenţii economici locali, pentru 32 de elevi, prin stagii de practică de două săptămâni de mobilitate  în ţări ale Uniunii Europene, îmbunătăţirea abilităţilor elevilor de comunicare în limbi străine prin pregătire lingvistică în domeniul profesional, interacţiune la locul de practică şi vizite culturale, dezvoltarea unei cooperări internaţionale sustenabile prin menţinerea colaborării cu instituţiile partenere şi inţierea de noi parteneriate și promovarea educaţiei pentru sustenabilitate şi responsabilitate faţă de mediu.

Acesta este al doilea proiect din noul program Erasmus+,  proiectul de mobilitate în domeniul formării profesionale nr. 2022-1-RO01-KA121-VET-000060109. În cadrul acestuia au fost organizate două fluxuri de schimb de experiență. Primul a avut loc la Barcelos, Portugalia, în perioada 14 mai- 27mai și au participat  doi elevi de clasa a XI-a, învăţământ liceal, de la profilul „Resurse naturale şi protecţia mediului”, domeniul de pregătire profesională „Industrie alimentară”, domeniul de pregătire generală „Industrie alimentară”, calificarea profesională: „Tehnician analize produse alimentare”, un elev de  clasa a XI-a, învăţământ liceal, profil „Servicii”, domeniul de pregătire profesională „Turism şi alimentaţie”, domeniul de pregatire generală „Alimentaţie, calificarea profesională Tehnician în gastronomie”,  cinci elevi clasa a XI-a, învăţământ profesional, calificarea profesională „Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație”, patru elevi clasa a XI-a, învăţământ profesional, calificarea profesională „Bucătar”, patru elevi clasa a XI-a, învăţământ profesional,  calificarea profesională „Cofetar – patiser”. Cel de-al doilea a avut loc în perioada 3 – 18 iulie, la Chemnitz, Germania. De această dată au participat la activități șase elevi  din clasa a XI-a, învăţământ liceal, profil „Servicii”, domeniul de pregătire profesională „Turism şi alimentaţie”, domeniul de pregatire generală „Alimentaţie”, calificarea profesională „Tehnician în gastronomie”, patru elevi  de clasa a XI-a, învăţământ liceal, profil „Servicii”, domeniul de pregătire profesională „Estetica şi igiena corpului omenesc”, domeniul de pregatire generală „Estetica şi igiena corpului omenesc”, calificarea profesională „Coafor-stilist”, și șase  elevi clasa a XI-a, învăţământ profesional,  calificarea profesională „Frizer coafor manichiurist pedichiurist”.

Rezultatele proiectului au fost cuantificate în certificate de mobilitate Europass, certificate lingvistice, realizarea unui caiet de bune practici unde au fost consemnate etapele, activitățile și modalitățile de realizare a acestora și un site al proiectului. Concret, toți cei 32 de elevi particianți la mobilități au primit la final certificate de mobilitate Europass. De asemenea, au fost acordate 36 de certificate de participare la mobilitate, pentru elevi și profesor, toate fiind oferite de oferite de partenerii din Germania și Portugalia. De asemenea, cei 32 de elevi au primit certificate lingvistice.

 

Articole similare