Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Galeriile de Artă

  • Doar vineri, 19 noiembrie, între orele 10.00-15.00, mai poate fi vizitată expoziția ce conține picturi ale meșterilor populari din Buzău, Constanța și Aiud, realizate în Tabăra Națională de Creație „Amfora-Costinești 2021”. La această expoziție organizată de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău participă 22 de artiști plastici amatori. Expun lucrări pictori invitați din Constanța (Nynna Vizireanu, Alexandrina Macarov, Gheor­ghe Caraiman), din Aiud (Natalia Bardi) și din Buzău (Nicoleta Ungureanu, Aura Cosma, Alexandrina Sima, Gabriela Pavel, Marian Nica și Marian ­Nea­gu).
  • Până la sfârșitul lunii noiembrie, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, sala de la etaj, are loc expoziția „Cromo-Forme”, o expoziție de pictură și ceramică aparținând artiștilor plastici Valeriu Șușnea – președintele UAP Buzău – și Ovidiu Ionescu.

Premieră la Cinema City Buzău

În acest week-end, buzoienii pot viziona premiera filmului ,,Regele Richard: Crescând campioni” la Cinema City, începând de vineri, 19 noiembrie. Pentru 144 de minute în sala de cinema, buzoienii vor plăti 21,50 lei, în timp ce studenții vor beneficia de reducere, plătind doar 17 lei.

Buzoianul Vlad Trifaș vă așteaptă la teatru!

Două cupluri, unul căsătorit de 20 de ani și unul tânăr, un strop de neglijență conjugală, o mică doză de gelozie, toate condimentate după gust… cu nemulțumiri domestice și lipsă de comunicare. Se lasă la dospit conflictul, până când spiritele se încing și apoi relațiile se pun la flacără iute până când amenință să dea în foc… Comedia se va dezvolta în ritm alert și va avea în centru micile nemulțumiri ce tulbură liniștea a două cupluri normale.

Acestea vor fi ingredientele piesei de teatru ,,Aniversarea”, la care buzoienii sunt invitați de regizorul Vlad Trifaș, piesă care se va juca pe scena Teatrului ,,George Ciprian” duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.00.

Distribuția este formată din Paula Chirilă, Bogdan Farcaș, Anca Dinicu și Cosmin Teodor Pană, care vor fi ,,eroii cotidieni” pe care majoritatea îi avem ca vecini, pe la etajul 4 sau 9, așa că povestea merită văzută și trăită alături de ei!

Prețul biletelor la această comedie spumoasă este de 35 de lei la preț întreg și 20 de lei la preț redus, pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele se pot cumpăra de la Teatrul ,,George Ciprian”, de la Agenția de Bilete a teatrului sau, desigur, online. (Silvia HERGHELEGIU)

Articole similare