Sport

Bătălia finală! Patru goluri de recuperat pentru handbalistele Gloriei în returul cu Storhamar

Gloria – Storhamar, duminică, de la 11.00, live pe pagina de Facebook a clubului buzoian

Gloria este hotărâtă să forțeze, la a doua încercare, calificarea în grupele Ligii Europa! Anul trecut, la prima participare din istorie în cupele europene, echipa buzoiană a ratat ­ca­lificarea în dauna franțu­­­zoaicelor de la Nantes, dar acum misiunea nu pare deloc imposibilă. Duminică, la Sala Sporturilor, handbalistele buzoiene au de recuperat un handicap de 4 goluri în fața norvegiencelor de la Storhamar, care, în urmă cu o săptămână, în meciul tur, s-au impus cu 31-27. Într-un caz special, fetele lui Aurelian Roșca s-ar califica și cu o victorie la 4 goluri diferență, cu condiția ca vicecampioana Norvegiei să înscrie maxim 26 goluri. Dacă Gloria a intrat în vacanță în întrecerea internă, Storhamar a evoluat în campionat miercuri, când a învins-o în deplasare, la o diferență de 7 goluri, pe penultima clasată, Flint, menținându-se pe locul 2, la trei puncte în spatele liderului Vipers Kristiansand. Accesul spectatorilor la partida de duminică, de la Sala Sporturilor, este interzis, conform restricțiilor în vigoare. Meciul, programat de la ora 11.00, nu va fi transmis nici la TV, dar va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook a clubului buzoian.

Preambul la România – Norvegia de la Mondialul din Spania

Pe teren, la meciul de duminică, se vor afla și nouă jucătoare care vor evolua luna viitoare la Campionatul Mondial din Spania. Mai mult, România și Norvegia vor fi adversare directe în ultimul meci din Grupa C, de pe 7 decembrie. Gloria dă cele mai multe jucătoare, șase, în lotul pentru CM: Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Mădălina Zamfirescu și Alexandra Subțirică, iar de la Storhamar au fost selecționate trei handbaliste, centrul Anniken Obaidli, extrema Emilie Hovden și interul Guro Nestaker.

Întăriri pentru returul de la Buzău

Față de lotul cu care a abordat meciul tur, de pe teren propriu, Storhamar vine la Buzău cu o jucă­toare care a lipsit mult echipei în ultimul an. Interul Kristin Venn (27 de ani) a devenit mamă la începutul acestei toamne și a revenit în meciul de campionat de miercuri, prima apariție pentru vicecampioana Norvegiei din noiembrie anul trecut. ,,Este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni interi din țară, s-a antrenat bine în ultima vreme și nu a avut nicio problemă de sănătate. Este bine că putem conta din nou pe viteza, abilitățile și experiența ei, pentru că avem mare nevoie de ea în me­ciul din România, despre care știm că va fi foarte strâns și foarte greu. Este un mic atu pentru noi”, a declarat antrenorul Kenneth Gabriel­sen pentru site-ul oficial al clubului.

Articole similare