Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Școala din Parc

Școala din Parc continuă activitățile în fiecare zi, de luni până vineri, în Parcul Tineretului și Parcul Crâng.

  • Vineri, 18 august, în Parcul Tineretului, cei mici vor avea ocazia să se bucure de Yoga (ora 9.00), de un atelier de mișcare (ora 10.00) și de un atelier de meșterit (ora 11.00). În acceași zi, în Crâng, cei mici se vor putea bucura de un atelier de dezvoltare personală (ora 9.00), de un atelier gastronomic (ora 10.00) și de ora de dans marca MSoD, de la ora 11.00.
  • Așa cum organizatorii au promis, în fiecare sâmbătă cei mici vor avea parte de câte o surpriză în Parcul Crâng. În acest week-end, începând cu ora 19.00, spectacolul de teatru „Corbul, vulpea și rața și ursul…și pescarul” îi așteaptă pe cei mici.

BIAF 2023

Duminică, 20 august, se dă startul celei de-a treia ediții a festivalului Buzău International Arts Festival. Începând cu ora 19.00, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu vor avea loc spectacole de stradă, evenimente pentru copii, jonglerii și alte activități pentru cei mici. De la ora 21.00 distracția de mută în Parcul Crâng, în zona Obelisc, pentru concertul White Mahala. Accesul este liber.

Râmnicu Sărat

Se anunță un week-end plin pentru râmniceni! În perioada 18-20 august se desfășoară Zilele municipiului Râmnicu Sărat, eveniment la care sunt așteptați zeci de artiști, printre care amintim Taraful Rutenilor, Nicole Cherry și Irina Rimes.

Muzeul Județean Buzău

  • Expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu” include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată, vizitatorii vor putea experimenta atmosfera muzicală a anilor ’80. Scopul acestui proiect expozițional este de a face cunoscută tinerilor personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar şi readucerea în memoria publicului, contemporan cu Mihaela Runceanu, a activităţii sale artistice.
  • De asemenea, la sediul Muzeului Județean Buzău, pot fi admirate cele patru lucrări de artă, în valoare de peste 44.000 de euro, donate instituției de artista Liana Axinte.

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

  • Expoziţia temporară „Oamenii satelor”, realizată de către fotograful-documentarist Patricia Marina Toma, absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ilustrează viața cotidiană a bătrânilor din satele zilelor noastre şi rămâne deschisă la Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă” până pe 13 septembrie 2023. Proiectul expoziţional include 12 panouri, o instalație de obiecte şi un film documentar.
  • Sâmbătă, 19 august, începând cu ora 11.00, va fi organizat un atelier de olărit și modelaj în lut. Activitatea este adresată copiilor care au vârsta minimă șapte ani. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0772. 255.131, iar accesul este gratuit.

Articole similare