Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Teatrul „George Ciprian”

Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr, ediția a IX-a, se va desfășura între 15 și 22 octombrie 2022, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Selecția din acest an reunește spectacole din întreaga țară (București, Cluj-Napoca, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Ploiești), montate de tineri regizori. Devenit deja un reper cultural al orașului Buzău, Săptămâna Teatrului Tânăr aduce în atenția publicului spectacole pentru cei mici, dar și pentru cei mari, atât din repertoriul clasic, cât și contemporan.

Astfel, sâmbătă, 15 octombrie, la ora 19.00, buzoienii se vor putea bucura de spectacolul „Chapter Two” de Neil Simon în regia lui Vlad Trifaș. Duminică este ziua dedicată copiilor, motiv pentru care la Teatrul „George Ciprian” va fi pus în scenă un spectacol dedicate celor mici, începând cu ora 11.00.

Prețul unui bilet întreg este de 50 de lei, iar pensionarii și elevii vor beneficia de reduceri: pensionarii – 30 de lei, elevii – 25 de lei. Spectacolele pentru copii vor avea și ele un preț redus. Prin urmare, adulții vor achiziționa un bilet cu 30 de lei, iar cei mici cu 20.

Muzeul Județean Buzău

La sediul Muzeului Județean Buzău este deschisă expoziția „Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, proiect expozițional ce poate fi admirat până la finalul acestui an.

Articole similare