Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Toamna Buzoiană

Buzoienii sunt așteptați la cea de-a XVI-a ediție a Târgului „Toamna Buzoiană”, la Drăgaica, până pe data de 25 septembrie. Pe lângă pastramă, cârnații de Pleșcoi, mititeii, mustul, dar și plăcintele calde din brânză și dovleci, buzoienii vor putea petrece în fiecare seară pe muzica artiștilor cunoscuți.

  • Astfel, vineri, 23 septembrie, vor urca pe scenă Ansamblul folcloric „Plaiurile Mioriței”, Costi Dumitru, Angela Lazăr, Mihaela Gurău și Taraful Ionel Tudorache.
  • Sâmbătă, tot de la ora 17.00, vor cânta Gabriela Dimofte, Gabriela Cristea, Mădălina Manolache, Mario Buzoianu și Maria Dragomiroiu.
  • În ultima zi , duminică, buzoienii îi vor asculta pe Mihai Moglan, Adriana Stuparu, Alexia Tarcoci, Nemuritorii și Surorile Osoianu.

Eveniment caritabil – Prânzișor boieresc

Prânzișor Boieresc – ediția a III-a, este un eveniment caritabil organizat duminică, 25 septembrie, de Fundația Comunitară Buzău, în „Ținutul Buzăului”, la Conacul Grigorescu, începând cu ora 11.00. Scopul acestui eveniment este de a oferi participanților o experiență extraordinară de toamnă în „Ținutul Buzăului”, pentru o cauză nobilă.

Astfel, cei care vor lua parte la Prânzișorul Boieresc vor avea ocazia să se bucure de brunch premium cu produse regionale și din producția proprie; degustare de vin de la crama SERVE; mini târg și degustare de produse de la Slow Food Community Buzău; concert de pian Irina Zota; licitație de artă pentru finanțarea proiectelor cu impact local; animație pentru copii – Zabi Tudor.

Toate acestea se întâmplă cu un scop nobil, căci parte din taxa de participare merge către Fundația Comunitară Buzău, susținând astfel programele sale cu impact local.

Pentru participare se percepe o donație minimă recomandată de 280 lei / adult. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani vor beneficia de intrare gratuită, copiii cu vârsta 7-11 ani vor plăti 60 lei, iar cei cu vârsta 12-18 ani, 140 lei. O rezervare este confirmată doar după efectuarea donației.

Taxa include: Bufet premium, apă, cafea, degustare de vin, degustare de produse din comunitatea Slow
Food Buzău Land și programul menționat de mai sus. Alte băuturi contra cost.

Muzeul Județean Buzău

La sediul Muzeului Județean Buzău sunt deschise două expoziții temporare:

  • „Copilăria în comunism”, în cadrul căreia vizitatorii au prilejul să descopere sau să redescopere universul copiilor din perioada comunistă. Proiectul expozițional reunește: jucării, jocuri, fotografii, manuale, piese de mobilier, tabloul fiind întregit de uniforme ale șoimilor patriei și pionierilor, alături de insigne, medalii, diplome ce răsplăteau performanțele elevilor din perioada comunistă. Expoziția poate fi vizitată până în data de 2 octombrie 2022.
  • „Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, proiect expozițional ce poate fi admirat până la finalul acestui an.

Articole similare