Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Premieră la Happy Cinema Buzău

 • Avanpremiera filmului „Ron o ia razna” va rula în acest week-end în cinematograful Happy Cinema. Astfel, sâmbătă, 16 octombrie, buzoienii sunt așteptați la film începând cu ora 12.00, pentru a petrece timp de calitate în familie.
 • Premiera filmului „Ultimul duel” poate fi văzută începând de vineri, 15 octombrie, de la ora 19.20. Prețul unui bilet întreg este 22 de lei, iar pentru un copil, elev sau student este 16 lei.

Expoziția de fotografie „Lux Aeterna”

 • Este ultimul week-end în care buzoienii mai pot vedea expoziția de la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”. Acesta găzduiește din 28 septembrie vernisajul expoziției de fotografie abstractă „Lux Aeterna” a fotografului buzoian Iulian Stoica. Buzoienii o pot vedea până pe 17 octombrie, la Vila Albatros din Parcul „Alexandru Marghiloman”.

Expoziția, deschisă până pe data de 17 octombrie, este prima  din Buzău și a doua din România de NFT-uri impostate după fotografii de Alexandru Stoica. Curator George Gomoescu.

Muzeul Județean Buzău

 • Buzoienii care nu au apucat încă să vadă expoziția de artă a pictorului Gheorghe Anghel o pot face până la finalul lunii octombrie. Gheorghe Anghel, fost profesor la Universitatea Națională de Arte din București, este unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale. Muzeul Jude­țean Buzău este deschis în intervalul orar 9.00-17.00.

Galeriile de Artă

 • Buzoienii se pot bucura de o nouă expoziție de pictură organizată de Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Buzău, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, la parter. Lucrările sunt realizate de artiștii plastici Valeriu Șușnea, Alina Barbu, Mădălina Canțer, Carmen Poenaru, Gabriel Tăicuțu, Ami Vasilescu, în Tabăra de documentare și creație „Măgura Art-2021”, Buzău, ediția a VIII-a. Expoziția este la dispoziția buzoienilor timp de trei săptămâni.
 • Expoziția de pictură dedicată artistului plastic și profesorului Florin Menzopol mai poate fi vizitată la Galeriile de Artă doar vineri, 15 octombrie. Aceasta este organizată de Centrul de Cultură și Artă Buzău, cu lucrări semnate de Alexandru Anghel, Florina Calcan, Mădălina Costache, Ștefania Friguraș, Ștefan Daniel-Lăzărescu, Issabela Lăzăroiu, Răzvan Mihail Mihalcea, Alexandra Soare, Ștefania Soare, Steluța Dima-Ștefaniu, Roxana Velea și Ruxandra Vulpe.

Competiții sportive

 • Week-end plin pentru buzoienii pasionați de sport. Vineri, de la ora 15.00, CSM Râmnicu Sărat întâlnește CSM Focșani, în Liga 3.
 • Sâmbătă, de la ora 15.00, Metalul Buzău joacă împotriva Oțelului Galați pe Stadion Metalul, în Liga 3.
 • Tot sâmbătă, dar de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, buzoienii pot urmări un meci de ­hand­bal feminin. Gloria Buzău întâlnește SCM Craiova, în Liga Națională.
 • Ziua de sâmbătă ia sfârșit cu un meci din Liga 1: FCSB-CS Mioveni, pe Stadionul Gloria, începând cu ora 20.30.
 • Week-end-ul se încheie cu handbal masculin, în Liga Națională. Începând cu ora 17.30, buzoienii pot urmări HC Buzău împotriva CSU Suceava. Meciul se joacă la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Un comentariu

Articole similare