Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Bhava

Buzoienii sunt așteptați sâmbătă, 14 mai, la Bhava, unde se vor putea bucura de muzică de calitate. Îndrăgitul interpret de muzică folk Ducu Bertzi vine la Buzău să susțină un concert incendiar. Accesul se face începând cu ora 18.00, iar prețul unui bilet este 50 de lei.

Muzeul Județean Buzău

La sediul Muzeului Județean Buzău vor fi deschise, sâmbătă, 14 mai, cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor, patru expoziții temporare:

  • „Praise to the Black”, expoziție personală a pictorului Mice Jankulovski, unul dintre cei mai cunoscuți artiști europeni contemporani, deținător a unor premii importante, precum „Lorenzo Magnificul” (Bienala de la Florența, ed. a XII-a) sau „Artist of the World” (Bienala de la Larnaca, 2018). Expoziția va putea fi vizitată până în data de 14 iunie 2022.
  • „Israel – file din natură”, expoziție de fotografie, organizată în parteneriat cu Ambasada Israelului în România și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ce va rămâne deschisă publicului buzoian până la jumătatea lunii iunie.
  • „Instantanee de pe Pink Planet”, cu lucrări semnate de Vladimir Păun Vrapciu, artist cu origini buzoiene, recompensat cu mai multe premii internaționale, cunoscut pentru proiectele sale artistice implementate în Europa și Statele Unite ale Americii. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 14 iunie 2022.
  • „Chihlimbar baltic, provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT, valorificat de ANABI, expus la muzeu” este o expoziție inedită, organizată în parteneriat cu Ministerul Justiției din România și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Piesele ce urmează a fi expuse, în premieră, la Muzeul Județean Buzău, fac obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pepitele de chihlimbar au fost introduse ilegal pe teritoriul României prin sustragerea de la controlul vamal. Acestea erau depozitate, transportate și predate în țări, precum: Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia. Expoziția rămâne deschisă până la jumătatea lunii iulie.

Totodată, vizitatorii se pot bucura de expoziția „Katsushika Hokusai și cercul său. Capodopere ale Surimono-ului japonez – Frumusețea ascunsă, ce cuprinde  51 de lucrări de grafică, capodopere ale artei japoneze Surimono. Aceasta poate fi vizitată până în data de 5 iunie 2022.

Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 19.30, se va derula atelierul de poezie „Viu grai”, organizat în parteneriat cu grupul de inițiativă RISAJ WING Buzău. Tot aici, publicul poate admira expoziția temporară „Dragobete sau Logodna Păsărilor – motive avimorfe de pe ștergarele din zona etnografică a Buzăului”, care se prelungește până în data de 22 mai 2022.

Muzeul Chihlimbarului

La Muzeul Chihlimbarului de la Colți, sâmbătă, de la ora 19.00, vizitatorii se pot bucura, în cadrul unor vizite gratuite, de colecțiile muzeului și de concertul de muzică populară susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Intrarea este liberă la toate aceste activități culturale organizate de Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2022.

Premieră la Happy Cinema

Premiera filmului „Inimă de foc: Neînfricată” poate fi văzută începând de vineri, 13 mai, la Happy Cinema. Pentru buzoienii care vor să petreacă timp împreună cu familia, acest film de animație și comedie este alegerea ideală.

Premiere la Cinema City

  • „Downton Abbey: O nouă eră” vine pe marile ecrane începând de vinery, 13 mai. Buzoienii pasionați de dramele romantice sunt așteptați la Cinema City pentru a petrece momente de neuitat. Pentru 125 de minute în sala de cinema, adulții vor plăti, 23.5 lei, studenții/ elevii 19.5 lei, iar copiii 18.5 lei.
  • „Focul Viu” este o altă dramă care vine pe marile ecrane vineri. Buzoienii pot urmări premiera filmului începând cu ora 16.00. Filmul spune povestea unei fetițe care încearcă să înțeleagă cum poate, cu un singur gând, să transforme totul în scrum.

Articole similare