Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și  competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Muzeul Județean Buzău

În acest week-end, buzoienii se pot bucura de două expoziții deschise de Ziua Culturii Naționale la Muzeul Județean Buzău.

  • ,,Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău” cuprinde cele mai recente artefacte intrate în patrimoniul muzeului, prin cercetări arheologice sistematice, de salvare și supravegheri arheologice în anul 2021. Această expoziție va fi deschisă pe parcursul întregului an.
  • Cea de-a doua expoziție este una permanentă. Este vorba despre ,,Porțile Mănăstirii Bradu”, care au trecut printr-o restaurare minuțioasă, pe parcursul a doi ani de zile. Lucrarea a fost executată de Laboratorul Zonal de Restaurare de la Muzeul Național al Bucovinei din Suceava.

Premiere la Happy Cinema

  • ,,Those who wish me dead”, filmul în care Angelina Jolie joacă rolul principal, va avea premiera vineri, 21 ianuarie, la Happy Cinema Buzău. Buzoienii pasionați de acțiune și dramă sunt invitați să vizioneze unul dintre cele mai așteptate filme.
  • ,,Cry Macho”, o dramă care pune în prim plan provocările, își are premiera tot vineri, 21 ianu­arie, la Happy Cinema Buzău.

Galeriile de Artă

  • Uniunea Artiștilor Plastici Buzău a deschis la Galeriile de Artă ,,Ion Andreescu”, sala etaj, expoziția ,,Bozart” – Salonul anual al artiștilor plastici buzoieni membri ai filialei. Expoziția reunește lucrări a peste 40 de artiști profesioniști, care expun cele mai recente lucrări de pictură, sculptură, grafică și arte vizuale. Este prima ediție a proiectului ,,Bozart” și va fi continuată cu sprijinul autorităților locale, astfel încât să devină un eveniment anual de interes național și internațional, după modelul Bienalei ,,Ion Andreescu”.
  • La Galeriile de Artă ce aparțin de Centrul Jude­țean de Cultură și Artă s-a deschis, pe data de 2 decembrie, expoziția etnografică „Dealul Istri­ța”. Participă colecțio­nari de artă populară: Elena Gra­mer, Aurelia Lazăr, Marian Apostol, Ana Radu, Marian Vasile, Maria Anton, Alina Ignătescu și Maria Croitoru. Expoziția este deschisă până la sfârșitul lunii ianuarie.

Articole similare