Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Teatrul „George Ciprian”

Duminică, 11 februarie, ora 11.00, buzoienii sunt invitați la teatru. „Lampa lui Aladdin”, în regia lui Ionuț Octavian Ghinea va fi din nou pusă în scenă. Spectacolul surprinde prin muzicalitate, coregrafii de excepţie, proiecţii video care îmbină armonios decorul fizic cu cel grafic, dar nu numai. Prețul unui bilet este 30 de lei adult/elev.

Vila Albatros

Duminică, 11 februarie, ora 11.00, în Sala Studio a Vilei Albatros, copiii se vor întâlni cu „Iepurele alb”. Un iepure de pluș, două actrițe cu mâini magice și o istorioară surprinzătoare și plină de tâlc devin rețeta perfectă pentru o zi de poveste, în familie.

Este o producție a Teatrului de Artă București.  Pentru duminică, locurile sunt limitate! Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare în intervalul orar 08.30-16.30 la numărul de telefon: 0736.944.144.

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

La Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 11.00, se va organiza un atelier de cusut batiste tradiționale. Activitatea se adresează copiilor de peste șapte ani, iar  înscrierile se fac la numărul de telefon 0772 255 131. Accesul este gratuit.

Parcul Crâng

Se anunță un week-end plin pentru copii! Sâmbătă, copiii sunt așteptați în Parcul Crâng pentru acțivități în aer liber la „Școala din Parc”.

Muzeul Județean Buzău

  • Muzeul Județean Buzău invită publicul să viziteze expoziția de arheologie, dedicată perioadei neo-eneolitice, în cadrul căreia pot fi admirate artefacte vechi de 8.000 de ani. Alături de ceramică, uneltele și armele descoperite în cursul săpăturilor arheologice sunt ilustrative pentru modul de viață al omului neolitic. Printre acestea se numără piesele de silex, os, piatră sau cupru. Din lut ars, în afara diverselor tipuri de recipiente, se realizau ustensile, precum lingurile și polonicele, greutăți pentru războiul de țesut, obiecte de podoabă, pintadere, statuete. Judecând după numărul mare al descoperirilor, statuetele feminine trebuie să fi avut o semnificație și o importanță aparte în viața comunităților din perioada neo-eneolitică. Cel mai adesea, aceste reprezentări sunt interpretate ca fiind conexe domeniului spiritual/religios. De asemenea, în aproape toate așezările neo-eneolitice, studiate în zona Buzăului, s-au descoperit fie dovezi directe ale cultivării plantelor, precum semințele carbonizate, fie indicii indirecte legate de această ocupație: săpăligi de corn, lame și așchii de silex, utilizate ca inserții de seceră, râșnițe de piatră.
  • Tot la sediul Muzeului Județean Buzău, este deschisă expoziția temporară ce valorifică donația „Grigore Patrichi-Smulți”. Colecţia cuprinde 30 de lucrări de artă și a fost donată instituției muzeale buzoiene, la finele anului trecut, de către soția și unul dintre fiii marelui sculptor. Reprezentant de seamă al artei contemporane româneşti, Grigore Patrichi-Smulți (1937 – 2012) a debutat, în anul 1966, în cadrul Bienalei de Sculptură-Pictură, iar în 1970 a obţinut premiul colectiv al Uniunii Artiștilor Plastici pentru lucrările din cadrul Taberei de Sculptură Măgura. A participat la numeroase expoziții colective, bienale, anuale și simpozioane de sculptură.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker