Monden

Un vis împlinit: drumul spre America, după aproape 10 ani / Adina Răducan studiază la Colegiul de Muzică Berklee!

Dacă crezi cu adevărat în visele tale, nici peste zece ani nu este târziu ca acestea să se îndeplinească! Asemenea zicală i se potrivește buzoiencei Adina Răducan, care, în 2012, câștiga concursul de ­ta­lente de la PrimaTV și, ca urmare, a primit promisiunea unei burse de studiu la Colegiul American Berklee. Se întâmpla tot în luna mai, când Adina era aplaudată, votată și apreciată, de pu­blic și de juriul format din Connect-R, Corina Bud, Elena Gheorghe și Dan Teodorescu. Ea reușea să impresioneze atunci și să câștige o bursă de studii la Colegiul de Muzică Berklee din SUA, o întâlnire față în față cu starul Justin Bieber și cu impresarul Scooter Braun, dar și un contract de impresariat cu ROTON.

,,În cadrul concursului <M-a făcut mama artist> am învățat ce înseamnă un artist adevărat. Acolo am avut constant repetiții, canto și coregrafie, și am cunoscut oameni mari din domeniu. Nu cred că aș putea să fac altceva în viață. Îmi place foarte mult să cânt și mă simt extraordinar pe scenă. Am învățat să fiu prietenă cu publicul, să nu îmi fie frică pe scenă. Ador când mă aplaudă spectatorii și m-am obișnuit foarte repede cu camerele de filmat”, spunea Adina pe când avea doar 14 ani. Aproape zece ani mai târziu, Adina își trăiește acum visul american, acela de a studia la renumita instituție de muzică americană.

Reamintim că, la doar 12 ani, buzoianca a mai câștigat și locul al doilea la Festivalul San Remo, iar la 16 ani a fost învingătoare în concursul X Factor, la cel de-al patrulea sezon, când, antrenată de Horia Brenciu, a adus trofeul și premiul de 100 000 de euro aca­să, la Buzău. Până să plece spre America, Adina a făcut parte din trupa Jazzappella și din bandul lui Călin Geambașu. A terminat cu brio ,,Liceul de Artă” din Buzău și este în ulti­mul an la Conservator.

Berklee College of Music este o școală extrem de selectivă, la care au mai studiat Sting, Adam Le­vine, Annie Lennox, Bruce Hornsby sau Melissa Ethe­ridge. Situat în Boston, Massachusetts, Berklee College of Music este cel mai mare colegiu independent de muzică contemporană din lume. Colegiul are o istorie de succes în educația muzicală contemporană: absolvenții săi au primit peste 250 de premii Grammy. Berklee operează, de asemenea, un campus internațional prin satelit în Valencia, Spania. Studenții Berklee provin din ­apro­ximativ 100 de țări.

Articole similare

error: Continut protejat!!