Actualitate

Târg de miere și un concert „ca mierea”

Aluniș Art Center dă startul acțiunilor din sezonul estival

Ce faci sâmbătă, pe 12 iunie? Este întrebarea pe care reprezentanții Aluniș Art Center o adresează buzoienilor pe care îi  invită la târgul de produse apicole și preparate tradiționale intitulat generic „Dulce ca mierea”, care va fi deschis sâmbătă, de la ora 11.00. Este vorba despre primul târg de produse din acest an, pe care organizatorii îl văd ca un bun prilej pentru a da startul sezonului de manifestări artistice de aici. Târgul, organizat în aer liber, în grădina Aluniș Art Center, se va încheia cu concertul live al Dorei Gaitanovici.

„Dulce ca mierea” este un eveniment organizat de Aluniș Art Center în parteneriat cu Agenția Națională de Dezvoltare Montană, care are ca scop promovarea micilor producători și antreprenori din zona de munte. De aceea, producătorii care vor veni la târg sunt parteneri ai acestei agenții, care i-a și atestat. O bună parte dintre producători sunt din județul Buzău, dar vor fi și din Covasna și chiar din Vrancea, cum anunță Iulia Sîrbu, fondatorul Aluniș Art Center, o asociație non profit, dedicată revigorării tradițiilor locale și promovării zonei Munților Buzăului prin artă și cultură.

„Vom avea producători din Franța, din Covasna și cei mai mulți din Buzău, pe lângă alți producători locali, din zona Pătârlage Colți, care sunt partenerii noștri tradiționali. Ne folosim de faptul că se încheie recoltarea mierii de rapiță. Pentru noi este și începutul de sezon estival; pe 12 iunie avem și primul concert, cel al  Dorei Gaitanovici”, a declarat Iulia Sîrbu.

Nu în ultimul rând, pe lângă degustarea de miere și târgul în sine, Agenția Montană se va folosi de prilej pentru a explica celor din Colți ce posibilități financiare au la dispoziție, ce finanțare pot accesa, ce înseamnă atestare, pentru a-i ajuta cumva să prindă curaj și să aibă mai multe inițiative care să ducă la dezvoltarea comerțului și a turismului în zonă. Prezen­tarea va avea loc începând cu ora 16.00.

Articole similare

error: Continut protejat!!