Acasă Politic Un parlamentar cu origini buzoiene vrea sancțiuni pentru politicienii care mint în campania electorală

Un parlamentar cu origini buzoiene vrea sancțiuni pentru politicienii care mint în campania electorală

2
Un parlamentar cu origini buzoiene vrea sancțiuni pentru politicienii care mint în campania electorală

Un senator social-democrat cu origini buzoiene declară că vrea să impună votul obligatoriu în România, precum și sancțiuni pentru politicienii care nu își respectă promisiunile electorale.

Senatorul PSD de Constanța Felix Stroe a anunțat, recent, la inaugurarea biroului său parlamentar, că vrea să promoveze o inițiativă legislativă care să prevadă obligativitatea votului, sub sancțiunea amenzii contravenționale: „Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu, Grecia – 100 de euro, dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile, ca să fie legitime, trebuie să fie un număr cât mai mare, cel mai mare, la vot. Vom propune noi, parlamentarii constănțeni, vom avea mai multe inițiative, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la propunerea ca aceia care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc buletine de vot, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a declarat Felix Stroe, citat de ziuaconstanta.ro.

De asemenea, Stroe a punctat că și aleșii locali și parlamentarii ar trebui sancționați dacă promit lucruri în campania electorală pe care nu le pun în aplicare în timpul mandatului: „Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile. Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte?, cel care promite și ajunge primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie tras la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a mai explicat senatorul social-democrat de Constanța, Felix Stroe.

Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955, în localitatea buzoiană Valea Teancului, din comuna Vernești. După ce a urmat cursurile Liceului ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu”, în perioada 1970-1974, Felix Stroe a studiat la Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” din Constanța, pe care a absolvit-o ca șef de promoție în 1978. De asemenea, între 1985 și 1987 a urmat Academia de Înalte Studii Militare București, Facultatea de comandă și stat major, pe care a absolvit-o cu media 9,45. În perioada 1978–1991 Felix Stroe a fost ofițer activ în cadrul Marinei Militare, cu stagii la toate eșaloanele, din care cinci ani comandant pe nave de război.

După 1991 și până în anul 2000 a desfășurat activități în domeniul privat, fiind acționar sau asociat și administrator la societăți comerciale din domenii ca turism, comerț, producție industrială, industrie alimentară și prestări de servicii. Între 2000 și 2003, Felix Stroe a fost viceprimar al municipiului Constanța, iar între 2000 și 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

Începând din aprilie 2003 și până la preluarea mandatului de senator, el a condus Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) Constanța. De asemenea, între 2008 și 2014 Felix Stroe a fost președinte al Patronatului Român al Apei și prim-vicepreședinte al Asociației Române a Apei, iar din 2014 a fost președinte al Asociației Române a Apei.

2 COMENTARII

  1. Asta e cel mai mare hot si tocmai el vorbeste de raspundere parlamentara? Tot el o tine in spate pe Dorina Danielescu care e tot un „personaj controversat”.

  2. Tot un parlamentar buzoian a propus acum vreo 15 ani Legea sperjurului care prevedea sancțiuni aspre pentru toți aceia care vor fi dovediți oficial că și-au încălcat jurământul depus conform legii la numirea/alegerea în diverse funcții.

Comments are closed.