Administrație

Investiții importante pe un teren nou intrat în posesia Primăriei

Primăria Buzău a intrat în posesia a 12,5 hectare de teren, situat  pe Șoseaua Brăilei, vizavi de Stația Petrom, în fața companiei Soufflet Agro, pe care își propune să facă investiții importante. A fost nevoie de o hotărâre de Guvern în acest sens, pentru că terenul aparținea Jandarmeriei, structură în subordinea Ministerului de Interne. Primarul Constantin Toma a anunțat că întreaga suprafață va fi folosită pentru proiecte de mare utilitate pentru Buzău.

În primul rând, Transbus se va muta în casă nouă, în cadrul unui proiect de 1,5 milioane euro, iar noul sediu va fi legat, firește, de un hub de transport, cu locuri de parcare și centru de închiriere a bicicletelor, precum și numeroase piste de biciclete care vor face legătura cu cele din oraș.

O altă noutate este faptul că două hectare din acest teren vor fi alocate construirii unei noi unități a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, după cum a mai anunțat primarul Toma: „Aici avem un proiect care a fost finanțat pe fonduri europene, cu circa un milion și jumătate de euro, pentru viitorul sediu al Transbus. Va fi însă și hub de transport în care vom avea și 200 de locuri de parcare, o unitate de pompieri și centru de închirieri biciclete și piste care vor face legătura atât cu pistele de biciclete din zona Industrială, dar și cu cele din oraș”.

Constantin Toma

Pe lângă acestea, proiectul cu o valoare totală de 40 milioane euro mai prevede și achiziția de noi autobuze și microbuze electrice, care vor fi scoase pe străzile Buzăului odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare. „Avem deja 13 autobuze electrice aduse la Buzău, care vor fi puse în mișcare odată cu finalizarea celor trei mari străzi ale Buzăului (…) Am mai câștigat un proiect, tot pe fonduri europene, am încheiat contractul de încă 16 autobuze. Săptămâna asta voi mai semna la Ministerul Dezvoltării încă 20 de microbuze electrice pentru transportul elevilor”, a transmis primarul Buzăului.

Dincolo de îmbunătățirile aduse orașului, Constantin Toma spune că și viitoarea autostradă joacă un rol important în schimbările din interiorul municipiului, adăugând că acestea trebuie să se racordeze la proiectul major de infrastructură în prezent în implementare. „Să nu uităm, suntem în apropierea viitoarei autostrăzi (…) În doi-trei ani de zile vom avea și autostradă, dar trebuie să ne pregătim pentru aceasta. Proiectele din interiorul Buzăului trebuie să se conecteze la aceste rețele foarte importante pentru dezvoltarea României și a Buzăului. Avem deja gata, în momentul ăsta, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Vor fi niște clădiri extraordinare în care vom folosi ultima tehnologie, inclusiv în obținerea de energie regenerabilă, pe care s-o folosim pentru încărcarea autobuzelor electrice”, a mai spus Toma.

Articole similare