Actualitate

Un nou protest la Casa de Pensii

Zeci de angajaţi ai Casei Judeţene de Pensii (CJP) Buzău au organizat luni un nou protest în curtea instituţiei, ameninţând cu greva de avertisment în situaţia în care până miercuri solicitările sindicatelor nu vor fi luate în calcul de către Guvern.

Salariaţii au declanşat un nou „protest spontan” şi au afişat mesaje precum „Profesioniştii merită respect!”, „Voi vreţi austeritate, noi vrem respect şi demnitate!”, „Tratament echitabil, fără discriminare în administraţia publică!” sau „Salariile noastre sunt ajunse din urmă de salariul minim pe economie!”.

„Suntem în cea de-a treia zi de proteste. Timp de o oră suntem în curtea instituţiei să ne strigăm nemulţumirile legate de salarii. În continuare asigurăm activitatea cu publicul. Dacă nemulţumirile noastre nu vor fi luate în seamă, pentru miercuri, 22 noiembrie, este programată o grevă de avertisment între orele 8 și 10. Astăzi (luni, n.r.) suntem peste 30 de angajaţi ieşiţi la protestul spontan”, a precizat, pentru „Agerpres”, Denisa Irimia, membru al Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii.

Angajaţii solicită salarii echitabile şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă: „Solicităm salarii echitabile, condiţii de muncă optime, alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă, plata orelor suplimentare, optimizarea aplicaţiilor informatice şi nu în ultimul rând stabilitatea locurilor de muncă”, a mai spus Denisa Irimia. Greva de avertisment ar putea fi urmată de o grevă generală, au mai transmis sindicaliştii. 

Articole similare