marți, 24 noiembrie 2020

Un nou proiect al Teatrului „G. Ciprian” a obținut finanțare de 200.000 euro de la Uniunea Europeană

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles a dat publicității rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană finanțate prin programul Europa Creativă – Cultura în anul 2020.

Au fost depuse 383 de proiecte la nivel european, iar 113 vor primi finanțare. Printre acestea se află și un nou proiect al Teatrului „G. Ciprian”, „Tele-Encounters: Beyond the Human”, pentru care s-a acordat o finanțare de 199.999 euro.

Reamintim că în 2017 teatrul buzoian a mai obținut o finanțare în valoare de 200.000 euro din partea Uniunii Europene pentru proiectul Tele-Encounters despre poveștile românilor care trăiesc departe de familii, derulat alături de parteneri din Spania și Portugalia.

Valoarea totală a granturilor alocate anul acesta a fost de 17.359.091 euro.

„Explorează legătura dintre artă, societate și tehnologie”

Interesant de știut este că doar trei dintre pro­iectele câștigătoare sunt coordonate de organizații din țara noastră. Printre acestea trei se află și Teatrul „George Ciprian” din Buzău cu noul proiect.

„Tele-Encounters: Beyond the Human” este o continuare a proiectului Tele-Encounters care s-a desfășurat în perioada 2017-2019 și va continua să exploreze legătura dintre artă, societate și tehnologie, dar într-o altă direcție față de primul proiect. Startul oficial al proiectului va fi în septembrie. Parteneri în proiect vor fi Universidad Catolica de Murcia din Spania și Industria Scenica din Italia”, a declarat Marina Hanganu, director artistic al proiectului.

De menționat că România are cea mai mare rată de succes a proiectelor de mai mică amploare depuse anul acesta (60%), fiind urmată de Polonia (50%), Franța (48,57%) și Spania (47,62%).

loading...
error: Content is protected !!