ActualitateEducație

Un nou program dedicat grădinițelor, finanțat de Primăria Buzău

„Comunitatea stării de bine” este proiectul inițiat de Primăria municipiului Buzău, care are drept obiectiv să introducă la nivelul comunității locale conceptul de „stare de bine”, element cheie care stă la baza dezvoltării personale. Primele două programe implementate în acest proiect sunt „Să fim prieteni”, dedicat grădinițelor și „Școli fără bullying’, dedicat tuturor celorlalte niveluri de învățământ.

Aceste două programe sunt implementate în parteneriat cu organizația „Salvați Copiii”, ISJ Buzău, IPJ Buzău, CJRAE Buzău. Ele au obiectivul de a oferi sprijin școlilor pentru definirea lor ca medii sigure, prietenoase, în care elevii, profesorii și părinții colaborează pentru reducerea comportamentelor violente sau de excludere între copii. Aceste comportamente negative pot genera stres, disconfort, suferință în dinamica relațională, performanta școlară redusă și chiar abandon școlar.

„Să fim prieteni”, programul dedicat grădinițelor  finanțat de Primăria Buzău va debuta astăzi. El aduce grădinițelor o nouă metodologie pentru dezvoltarea comportamentelor pozitive și  patru valori conductoare: grija, toleranta, respect si curaj.

În cadrul proiectului „Școli fără bullying’ (nivel primar, gimnazial, liceal) s-au încheiat etape importante, precum formarea celor peste 300 de elevi ambasadori din 11 licee buzoiene (elevi care au învățat un scenariu didactic anti-bullying pe care îl vor preda la rândul lor în liceele și școlile gimnaziale din municipiu), dar și constituirea grupurilor de acțiune conform OMEC 4343/2020, iar cele 59 de grupe, 1. 315 preșcolari din cele 8 grădinițe înscrise în prima etapă a programului vor primi astăzi materialele educaționale atât de așteptate.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker