Administrație

Un nou pod peste râul Slănic

Localnicii din Lunca Morii au acum un nou pod peste râul Slănic, după ce podul de tuburi care traversa cursul de apă a fost distrus de inundații în urmă cu doi ani. Și podul de lemn pe care sătenii îl foloseau pentru a traversa râul a fost distrus de apele învolburate, iar autoritățile s-au mobilizat și au construit un pod nou, de tip trafic ușor, pe care vor putea circula atât pietonii, cât și autoturismele sau căruțele. La ceremonia de inaugurare, ce a avut loc sâmbăta trecută, pe 24 septembrie, au participat prefectul Daniel Țiclea și primarul comunei Beceni, Adrian Burlacu, alături de alți responsabili implicați în acest proiect.

„Primarul comunei Beceni, liberalul Adrian Burlacu, împreună cu prefectul județului Buzău, domnul Daniel Marian Țiclea, au inaugurat sâmbătă, 24 septembrie 2022, un nou pod peste râul Slănic, situat la Lunca Morii. Acest pod vine să înlocuiască vechile variante de trecere peste apa Slănicului, puntea pietonală foarte șubredă, care punea în pericol viața oamenilor și podul de tuburi pentru mașini, care era spulberat la fiecare viitură. Podul de tuburi a fost distrus ultima dată de apele învolburate în luna decembrie 2020.

Noua construcție este de tip «pod de trafic ușor», accesibil circulației pietonale și circulației rutiere, iar la recepția lucrărilor au fost prezenți reprezentanți ai tuturor părților implicate în realizarea acestei investiții. Cei prezenți au dat asigurări că lucrările au fost executate în mod corect, că au fost respectate toate standardele de calitate și siguranță în domeniu, iar cetățenii pot folosi acest pod cu încredere, pentru traficul pietonal, pentru traficul auto, dar și pentru căruțe și atelaje”, se arată într-un comunicat al Partidului Național Liberal Buzău.

Primarul din Beceni le-a mulțumit tuturor celor implicați direct și indirect în acest proiect, pentru faptul că au înțeles importanța și necesitatea unui asemenea pod pentru comunitatea din Lunca Morii. „Este o investiție extrem de importantă pentru locuitorii de aici, este o investiție pe care am promis-o oamenilor și pentru care am muncit mult împreună cu echipa mea și cu cei care au înțeles importanța acesteia. Mulțumesc pentru prezența din partea Guvernului României domnului prefect Daniel Țiclea, guvern care a înțeles necesitatea acestei investiții și a asigurat cofinanțarea necesară finalizării proiectului”, a transmis Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker