Sport

Trei puncte obligatorii

CSM Oradea – HC Buzău, sâmbătă, de la 16.00

HC Buzău s-a reîncărcat după un start de campionat cu eşecuri şi frustrări, dar victoria superbă împotriva Stelei, etapa trecută, la Sala Sporturilor, a venit în completarea celei cu Sf. Gheorghe, astfel că „lupii” au revenit pe linia de plutire. Cu şase puncte, fac parte dintr-un pluton de cinci echipe aflate la numai trei „lungimi” de ocupanta locului 4, Potaissa Turda.

Sâmbătă după-amiază, în runda a 6-a, este obligatorie însă o nouă victorie, pe terenul nou-promovatei CSM Oradea, formaţie fără niciun punct de la startul actualei ediţii şi care pare că nu şi-a găsit încă ritmul pentru Liga Naţională. Chiar dacă, undeva prin primăvară, la sfârşitul lunii mai, CSM Oradea anunţa că nu are resurse pentru o participare în primul eşalon, lucrurile s-au schimbat între timp.

Participantă la barajul de menţinere/promovare, echipa orădeană s-a clasat a treia şi a fost invitată de Federaţia Română de Handbal să se înscrie în noul campionat, dat fiind faptul că CSM Reşiţa nu-şi poate onora dreptul câştigat, de a evolua în Liga Naţională.  CSM Oradea a anunţat în cele din urmă Federaţia că acceptă invitaţia de a participa în ediţia 2022-2023 a Ligii Naţionale, unde a mai jucat ultima dată în sezonul 2010-2011.

O victorie la Oradea ar veni şi în întâmpinarea obiectivului pe care antrenorul Gabriel Armanu l-a stabilit cu jucătorii după succesul cu Steaua, un „pachet” de trei victorii consecutive. „Am propus jucătorilor ca până la pauză să obţinem trei victorii consecutive, urmează meciul de la Oradea şi apoi cel de acasă cu Baia Mare. Primul pas l-am făcut, urmează să mai facem doi paşi şi sper ca la sfârşitul meciului cu Baia Mare să putem povesti cu bine despre cele trei victorii pe care le-am obţinut”, spunea în urmă cu o săptămână Gabriel Armanu. Ca valoare a loturilor, Buzăul e net superioară, să vedem dacă asta se va transpune în cele trei puncte în meciul de sâmbătă, din Sala „Antonio Alexe”.

Liga Naţională – Etapa a 6-a

 • Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 29-25
 • CSM Bucureşti – CSM Bacău
 • CSM Vaslui – CSM Constanţa
 • CSM Focşani – Politehnica Timişoara
 • CSM Oradea – HC Buzău
 • CSU Suceava – CSM Od. Secuiesc
 • Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti

Clasament

 1. DINAMO 18 p.
 2. Baia Mare 15 p.
 3. Constanţa 12 p.
 4. Turda 9 p.
 5. CSM Bucureşti 9 p.
 6. Steaua 9 p.
 7. Focşani 9 p.
 8. Bacău 6 p.
 9. Suceava 6 p.
 10. HC Buzău 6 p.
 11. Vaslui 6 p.
 12. Timişoara 6 p.
 13. Oradea 0 p.
 14. Secuiesc 0 p.

Articole similare