Educație

Un elev din Buzău, pe lista olimpicilor internaționali care vor primi burse de merit

Ministerul Educației a publicat lista nominală cu cei 164 de elevi olimpici care, în anul școlar trecut, au obținut medalii sau mențiuni la competițiile internaționale. Potrivit celui mai nou ordin de ministru care reglementează sumele corespunzătoare premiilor obținute, aceștia vor primi o bursă de merit de olimpic internațional în valoare de 638 lei (mențiune), până la 2.550 lei (medalie de aur), scrie edupedu.ro.

Ordinul 6.429 din 19.12.2022 care prevede noile sume pentru bursele de merit de olimpic internațional precizează, la articolul 3, că se aprobă noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internațional acordate elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, după cum urmează:

  • medalia de aur sau premiul I – 2.550 lei;
  • medalia de argint sau premiul al II-lea – 1.913 lei;
  • medalia de bronz sau premiul al III-lea – 1.275 lei;
  • mențiune – 638 lei.

Printre cei premiați se numără și buzoianul David-Andrei Vlad, elev al Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, care a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în Armenia, în perioada, 10-18 iulie. „Andu (Vlad David Andrei) este hasdeianul care a pus Buzăul pe harta excelenței de dincolo de granițele României! El este copilul minune al tuturor buzoienilor! Astăzi, (n.r., 17 iulie) – după ce a obținut trei mențiuni ME la Olimpiada Națională de Chimie, Olimpiada Națională Științele Pământului, Olimpiada Națională de Fizică și Premiul I la Olimpiada Națională de Biologie-, a adăugat în palmares MEDALIA DE BRONZ la cea de-a 33-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, desfășurată în Armenia. Felicitări colegilor mei, profesori de biologie (prof. Cătălin Mihălcescu), fizică (prof. Luminița Enescu) și chimie (prof. Viviana Gaitanovici) care l-au ajutat să-și transforme visul în realitate! Mulțumesc, părinților și bunicilor pentru susținerea necondiționată!”, a fost mesajul pe care l-a transmis pe pagina rețelei de socializare inspectorul școlar de specialitate,  prof. Serenela Dinu.

Articole similare