Monden

Un Chef cu stele Michelin, Rareş Totu & Panic Depression, într-un eveniment dedicat lui Jimi Hendrix la Pensiunea Cetăţuia

O legendă, un artist, un Chef şi un wine maker îşi dau mâna şi va oferă o invitaţie la o seară eveniment, în locaţia senzaţională din mijlocul pădurii, la Măgura. Vineri, 13 martie, de la ora 19.00, Pensiunea Cetăţuia oferă posibilitatea publicului să se întâlnească cu Rareş Totu şi trupa sa, Panic Depression, într-un concert gândit ca un omagiu adus lui Jimi Hendrix.

Unul dintre cei mai talentaţi chitarişti români

Unul dintre cei mai ta­lentaţi chitarişti români, Rareş Totu a fost membru sau a colaborat cu grupuri de elită ale vremii: Semnal M, Compact, Rodion GA sau Progresiv TM. Desemnat în mai multe rânduri “Chitaristul anului”, atât în România, cât şi în Ungaria, unde decide să se mute pentru o perioadă de timp, Rareş Totu înfiin­ţează în 2004 trupa Midnight Express, alături de care concertează la mai multe festivaluri din Europa, dar şi la cele mai importante manifestări de gen din ţară. Ulterior grupul devine Midnight Sun şi produce o muzică variată, cu ­elemente funk, dar şi blues.

„M-am inspirat din mâncarea preferată de Hendrix”

În plus, în cadrul evenimentului de la Cetăţuia, Chef Vladimir Cuzuc va pregăti un meniu „cu grade înalte”, cum bine îl descrie chiar el. Este vorba despre preparate franţuzeşti, obraz de vită cu sos de vin, piure fin de ­to­pinambur,  aripioare de pui marinate în rom alb şi lime, empanadas umplute cu picadillo de vită marinată în coniac, cono­pidă crocantă şi una din garniturile de bază sud-americane, castraveţi mu­raţi prăjiţi. Sunt doar o parte din preparatele pe care le veţi regăsi în meciul de vineri seară, meniu ce mai cuprinde coaste de porc cu rom brun şi unt de arahide, piure de cartofi. Bineînţeles că Chef Vladimir Cuzuc nu putea să nu includă şi băutura ­prefe­rată a lui Hendrix, whiskey-ul, în care va carameliza ceapa.

Ca o masă să fie completă, vinurile de la Cramele Bolgiu vor fi catalizatorul acestei seri, iar Costin Bolgiu va fi maestru de ceremonii.

Chef Vladimir Cuzuc a lucrat cu grupulFratelli şi 18 Lounge, apoi a urmat o aventură în Anglia. „Am început în lanţul de braserii al lui Chef Raymond Blanc, unde în timp ce pregăteam deschiderea unei noi locaţii, mi-am făcut curaj să îi cer lui Raymond Blanc să mă ia la restaurantul lui, Le Manoir aux Quat’Saisons în Oxford, pentru a-i fi ucenic o scurtă perioadă”, mărturiseşte Vladimir.

A urmat o mutare în Birmingham, unde a lucrat la Anderson’s Bar & Grill (un steakhouse de renume

cu două rozete) şi  la Turner’s, un restaurant cu o stea Michelin. A mai lucrat în Manchester, la unul din restaurantele consacrate pentru peşte şi fructe de mare, Randall & Aubin.

„La Pensiunea Cetăţuia am ajuns după ce am făcut cunoştinţă cu acest colţ de rai la recomandarea pă­rinţilor mei. Acolo am întâlnit doi oameni deosebiţi: Amalia, proprietara, o persoană extrem de deschisă care îmi împăr­tăşeşte entuziasmul pentru mâncare şi Chef Titus Samoilă, ale cărui talent în bucătărie şi dragoste pentru mâncare sunt egalate doar de timiditatea lui”, a declarat Chef Vladimir Cuzuc.

Cunoscutul chef a vorbit şi despre modul în care a stabilit meniul pentru seara de vineri, de la Buzău, ţinând cont chiar de pre­ferinţele culinare ale lui Jimi Hendrix, unul dintre artiştii săi preferaţi.

„Meniul pentru evenimentul de vineri, de la Cetăţuia, l-am gândit după ce Amalia mi-a transmis tema muzicală şi datoria mea a fost să concep un meniu potrivit. Cetăţuia este un loc în care mă simt liniştit şi liber. Trebuie să recunosc faptul că am emoţii pentru ziua de 13 martie. (…) Jimi Hendrix este unul dintre artiştii mei preferaţi, deci ideile au început să curgă imediat ce mi s-a spus că se va cânta din repertoriul său. Desigur că ideile au fost multe, deci de data aceasta <pânza> a fost plină şi provocarea a fost, de fapt, trierea preparatelor, pentru a ajunge la un meniu coerent. Studiul de-a lungul timpului şi experienţa îşi spun cuvântul – însă de fiecare dată deschid cărţi, pentru a mă inspira şi a mă asigura că împerechez aromele corect. După cum spunea un profesor de la fa­cultate, <răbdare şi tutun>. Puţine lucruri spun anii ’60 (1966-1970 mai exact) mai bine decât Jimi Hendrix… poate doar Big Mac, Woodstock şi visul american. Pentru acest eveniment m-am gândit să mă inspir în parte din ceea ce îi plăcea lui Hendrix (aripioarele, coastele de porc şi băuturile spirtoase) – cu un <praf> de anii ‘65-’70, printre care am strecurat şi un mic indiciu, legat de următorul eveniment la care ne vom vedea. Vom îmbina fineţea servirii la farfurie cu decadenţa servirii la platou”, a mai declarat Chef Vladimir Cuzuc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker