Politic

Un buzoian, secretar de stat la Transporturi

Partidul Social Democrat și-a instalat în funcție săptămâna aceasta 12 secretari de stat și un subsecretar de stat în mai multe ministere. Deciziile respective au fost publicate marți, 4 ianuarie, în Monitorul Oficial, sub semnătura premierului Nicolae Ciucă.

La ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în fotoliul de secretar de stat a fost instalat buzoianul Bogdan-Stelian Mîndrescu, fost consilier al fostului ministru liberal Marcel Ioan Boloș. Anterior, Mîndescu a trecut prin numeroase alte funcții și ministere, dar și companii de stat.Mîndrescu a ocupat, în 2017, funcția de membru în Consiliul de Administrație la Electrificare CFR SA. El a fost și șeful de cabinet al fostului ministru al Transporturilor Răzvan Cuc. Ulterior, în mandatul de prim ministru al lui Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor, el a fost numit director general al Companiei Naționale Aeroporturi București, funcție din care a demisionat în 2018.

În cariera sa profesională, Bogdan Mîndrescu a ocupat poziții dintre cele mai diverse, atât la stat cât și în domeniul privat. Timp de un an, din decembrie 2014 și până în decembrie 2015, a fost consultant pentru Shandong Group Co LTD China. Înainte de acest job, Mîndrescu a fost consultant la Cabinetul președintelui Societății Române de Televiziune (SRTV). În perioada octombrie 2012-octombrie 2013, a fost director economic al unei firme private, Pandor SRL, după ce fusese consilier detașat la Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri. În cariera sa, el a mai lucrat ca economist la Formenerg SA, o societate de stat, dar și pe post de consultant de vânzări credite la Bancpost.

Ca pregătire profesională, Bogdan Mîndrescu este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București. Apoi, a mai absolvit și Facultatea de Drept și Ştiințe juridice din cadrul Universității Dimitrie Cantemir și a precizat în CV-ul său că și-a mai luat un masterat în Integrare și Afaceri Europene. De asemenea, a urmat cursurile Facultății de Management în Agroturism și Dezvoltare Rurală de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

 

Articole similare