Actualitate

Federația Părinților cere autorităților o săptămână de școală online

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (FAPL) solicită Ministerului Educației ca săptămâna 10-14 ianuarie, în care se încheie mediile, să fie de școală online pentru toți elevii. Scopul este „încetinirea pe cât posibil a valului 5 și pregătirea eficientă a școlii cu prezență fizică”, în condițiile în care nu există teste și nici măsuri suplimentare de siguranță sanitară. Ei spun că acest lucru ar constitui un răgaz pentru autorități să pregătească testarea care, oricum în săptămâna respectivă nu poate fi asigurată.  Ei atenționează reprezentanții  Ministerului Educației Specialiștii  cu privire la  prognoza făcută de specialiștii din domeniul medical potrivit căreia începerea cursurilor cu prezență fizică accelerează masiv transmiterea intracomunitară, școala fiind un vector de transmitere, cu atât mai mult în lipsa testării și recomandă un minim de o săptămână de predare online dat fiind faptul că autoritățile abilitate se dovedesc încă o dată total nepregătite pentru a gestiona situația actuală.

„Din 10 ianuarie toți elevii ar trebui să revină în bănci, după o perioadă de mobilitate crescută, în timp ce cazurile zilnice cresc într-un ritm accelerat. În ciuda faptului că valul 5 a debutat, iar tuplina Omicron prezintă risc suplimentar pentru copii, Guvernul României nu ia nicio măsură de prevenție în școli. Țările care au ales să înceapă școala cu prezență fizică au sporit numărul de teste efectuate elevilor sau au instituit lockdown total pe o perioadă limitată de timp pentru a stinge focarele de grup după petrecerile de Sărbători. În schimb, noi suntem anunțați că nu se va mai testa deloc săptămâna viitoare și nici alte restricții nu se impun la nivel național”, transmit, într-un comunicat, reprezentanții FAPL.

Un argument în plus  favoarea acestei decizii ei mai menționează și faptul că  „nu există niciun dezavantaj din punct de vedere educațional, ultima săptămână a semestrului fiind dedicată feedback-ului legat de teze, teste sau proiecte, încheierii mediilor și altor activități de ordin administrativ dat fiind faptul că se trece direct în semestrul II, cum ar fi: transferurile școlare, mandatele noilor directori ce necesită alte încadrări la clasă, alte orare, precum și consiliile profesorale. ”

Articole similare