Monden

Un buzoian a lansat la Brașov două afaceri on-line ,,de pandemie”

Doi manageri, soț și soție, două companii care ies din tiparele mediului de afaceri românesc, la baza lor stând ideea de a de grijile taxelor de transport și de a alege să mănânci eco! Cel care a pus cap la cap aceste două ,,ingrediente” este originar din Râmnicu Sărat, dar stabilit acum în Brașov, unde și-a cunoscut și partenera de viață și de afaceri, iar astăzi, din biroul de la ei de acasă, conduc cu drag și spor Livreco și 0BoxClub.

Companiile au fost înființate în anul 2020, în perioada pandemiei, și sunt inspirate de nevoile oamenilor din timpul crizei sa- nitare, când comenzile online au explodat, iar singurul inconvenient părea să fie taxa de transport pentru fiecare colet în parte. Așa că Raluca și Daniel au venit în sprijinul oamenilor nevoiți să facă anumite compromisuri atunci când vine vorba de cumpărături online, dar și în ajutorul celor care adoptă o alimentație sănătoasă și se bucură de stilul lor de viață bio.

Așa au apărut 0BoxClub și Livreco, prin care cei doi livrează în toată țara cutii cu produse personalizate, conform prefe­rin­țelor clienților lor și oferă pachete de abonament care îi scapă pe clienți de grija taxelor de livrare, indiferent de valoarea comenzii făcute. În plus, targetul privind grija pentru mediul înconjurător va face parte din modul de viață al clienților lor.

Mai mult decât atât, produsele incluse în lista partenerilor ce au optat pentru livrările 0BoxClub sunt disponibile la magazine online diferite și, de aceea, atunci când clientul va dori produsele respective, este nevoit să facă acele compromisuri pentru mai multe comenzi și deci o cheltuială mai mare. Iar asta contribuie și la livrări multiple, deci mai multă poluare, trafic și timp pierdut.

,,Din 2020 0BoxClub furnizează produse specifice pentru persoanele cu diverse alergii (la gluten, lactoză etc..), iar Livreco te ajută să reduci la zero costurile cu transportul la comenzile online. Ambele reprezintă modele noi de afaceri și o mare provocare și pentru noi. Specificul nostru este să colaborăm cu magazine parte­nere care au în portofoliu produse de calitate, garantată fie de brand, de materiale sau ingrediente, de design sau modalitatea de producție, fie produse prietenoase cu mediul înconjurător. Colaborăm cu câ­teva zeci de magazine      online cu produse alimen­tare și nealimentare, locale sau de import, pentru a­dulți sau copii. În plus, lista magazinelor partenere Livreco este într-o permanentă creștere și diversificare”, a spuse buzoianul Daniel Radu.

Povestea celor doi manageri

Raluca este născută și crescută în Vulcan, lângă Brașov. Liceul l-a făcut la Șaguna, după care a urmat și absolvit Marketing la Universitatea Transilvania. După facultate a lucrat vreo doi ani într-o firmă de proprietate in- telectuală, apoi s-a mutat într-o multinațională, unde a lucrat până acum patru ani, când s-a născut primul lor copil, Ilinca.

Daniel este născut și crescut în Râmnicu Sărat. Are în Brașov o rudă, la care venea în vacanțe de când era mic . A ales să facă Facultatea de Matematică-Informatică la Universitatea Transilvania, după care s-a stabilit în Brașov. Ultimii doi ani de studii i-a făcut în Franța, unul prin Erasmus și altul printr-un program guvernamental. După facultate a început să lucreze la una dintre cele mai mari companii multinaționale în IT din Brașov. A lucrat 14 ani acolo, iar în prezent și-a luat o pauză.

Daniel a avut mereu parte de provocări, plecând de la postul de dezvoltator de soft și ajungând în prezent să facă parte din conducerea filialei locale a companiei. A trecut prin multe posturi și fiecare experiență a avut frumusețea ei. Cei doi, pe lângă cei doi copii minunați (Ilinca și Gruia) au făcut împreună cele două afaceri, 0box și Livreco by 0BoxClub, ambele cu domenii de activitate de pionerat pe piața din România.

Articole similare

error: Continut protejat!!