Sport

Două noi adversare pentru Gloria în viitoarea ediție a Ligii Naționale

Gloria va avea două noi adversare în viitorul sezon al Ligii Naționale de handbal feminin. CSM Deva și Știința București au promovat direct în primul eșalon în urma turneului final al Diviziei A, desfășurat la Blejoi. Locurile 3 și 4 în respectivul turneu, fostele prim divizionare Corona Brașov și CSM Roman, vor evolua în barajul de men­ținere/promovare în Liga Națională alături de echi­pele ce vor încheia actualul campionat, din care au mai rămas șase etape, pe locu­rile 11 și 12.

Dacă echipa din Deva revine în primul eșalon după o pauză de patru ani, pentru Știința București așteptarea a fost mult mai mare: 50 de ani! Așa cum amintea ieri gsp.ro, în anii ’60-’70, Știința București a fost un nume important în handbalul românesc. Antrenori precum Gabriel Zugrăvescu sau Constantin Pilică Popescu au pus bazele unor echipe care au dominat sportul românesc și nu numai. Știința București a reușit în 1961 să câștige Cupa Campionilor Europeni, cel mai important trofeu intercluburi. Și a mai jucat alte două semifinale! În aceeași perioadă, a fost de trei ori campioana României (1960, 1965, 1971). A fost de alte cinci ori vicecampioana Ro­mâniei. În prezent, echipa activează sub patronajul Universității Politehnice București, iar jucătoarele au contracte de activitate sportivă și sunt plătite cu sume ce nu depășesc 2.500 lei lunar!

Din viitorul sezon, Liga Națională va reveni la formatul clasic, numărul echipelor urmând să scadă de la 16 la 14. Patru echipe retrogradează direct. La cum arată în acest moment clasamentul, cu șase etape înainte de final, CSM Galați și CSU Cluj Napoca o vor însoți în liga secundă de Activ Ploiești, picată și matematic, a patra fiind considerată Crișul Chișineu-Criș, retrasă din campionat în iarnă.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!