Cultură

Un artist buzoian, expozant la cel mai așteptat eveniment de artă din România, Art Safari 2019

Buzoianul Vladimir Păun a avut ocazia de a participa cu o lucrare la cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, eveniment ce reunește opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Este vorba despre Art Safari București 2019, cel mai așteptat eveniment de artă din România, care se desfășoară pe o suprafață de 10.000 mp, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii. Pentru acest eveniment care se desfășoară în patru pavilioane noi de artă au fost realizate special instalaţii de artă imersive de către un grup de artiști din Rusia, expoziția reunind și artă chineză expusă pentru prima dată în Europa,  precum şi un program de conferinţe susţinute de Horia-Roman Patapievici, Preşedintele Casei de Licitaţii A10 by Artmark, Doina Păuleanu, Director al Muzeului de Artă din Constanţa, Alin Comşa, Director al Institutului de Management al Artei, Georgeta Filitti, istoric modernist, Ioana Ciocan, Director General Art Safari Bucureşti, artiştii Kuflex şi Giuseppe Ragazzini.

Art Safari reunește lucrărilelui Nicolae Tonitza alături de artă supercontemporană. La vernisaj au fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei Chinei și numeroși oameni de cultură din țară și străinătate.

„Este o onoare pentru mine să pot expune o lucrare alături de cele ale lui Tonitza. Totul  a început de la expoziția pe care am avut-o la Muzeul Țăranului Român. Văzând tablourile mele, m-au invitat să particip cu o lucrare la Art Safari 2019. Ei au fost cei care au ales lucrarea. Este o lucrare de mari dimensiuni, 1,90 metri X 1,90, realizată în stil expresionist, figurativ”, a declarat Vladimir Păun.

Buzoianul a expus în cadrul Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, susţinut de George, primul banking online inteligent din România (curator Mihai Zgondoiu), care introduce publicului noul val de artişti români şi arta timpurilor noastre. Acest proiect expoziţional „fresh”, radiografiază mişcarea artistică tânără din România şi prezintă publicului lucrări ce ilustrează teme ale realităţii curente: familia, munca la corporaţie, schimbările climatice, fakenews, dar şi teme universale, precum iubirea sau destinul, în viziunea artiştilor secolului XXI.

Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediţii.

Articole similare