vineri, 16 aprilie 2021

Un actor buzoian joacă într-un clip realizat de Autoritatea Sanitar-Veterinară pentru combaterea pestei porcine

Când vine vorba despre mesaje de importanță națională, actorii cu notorietate primează în distribuția spoturilor cu informații și avertismente privind pericolele generale care pândesc la orice colț. De curând, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în colaborare cu Autoritatea Europenă pentru Siguranța Alimentelor, a lansat o nouă campanie de conștientizare a populației privind pericolului răspândirii pestei porcine africane. În acest sens, a fost realizat un clip video în care se prezintă principalele reguli pe care omul trebuie să le respecte pentru a nu se transforma într-un vector de transmitere a virusului în rândul suinelor; așa că actorii care au fost invitați la filmări fac parte din categoria celor foarte cunoscuți, pentru ca reacția publicului să fie mai puternică.

Buzoianul Dragoș Dumitru este unul dintre cei care joacă în clip, în rolul șoferului care transportă prin sat porci, fără vaccin, fără control veterinar, riscând inconștient transmiterea virusului pestei porcine. În clip, alături de buzoian mai joacă și Nicodim Ungureanu, ambii actori contribuind la transmiterea unor informații esențiale: în cazul în care crești porci în gospodărie, trebuie mereu să îți schimbi hainele și încălțămintea când intri în adăpostul lor; nu trebuie să îi hrănesti cu lături; trebuie să anunți medicul veterinar despre orice suspicine de boală; să știi că virusul rezistă în carnea afumată, congelată și sărată.

Tot în clipul respectiv se transmite către populație rugămintea de a nu se încuraja trasportul ilegal de animale și se reamintește că pesta porcină africană este o boală gravă a suinelor, cu un impact dezastruos la nivel economic și social, dar care nu produce îmbolnăviri la oameni.

Actorul buzoian Dragoș Dumitru, în vârstă de 36 de ani, este cunoscut publicului din rolurile pe care le-a avut în filmele „Ceva bun de la viață”(2011) și „Buchetul miresei”(2019). Acesta a absolvit UNATC în 2009 și cursurile Liceului de Arte „Margareta Sterian” în 2006.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...