Sport

Ultimele două bilete pentru Liga Națională se împart la Buzău. Turneu cu public la Sala Sporturilor!

Ultimele două locuri disponibile pentru viitoarea ediție a Ligii Naționale de handbal feminin se stabilesc la Buzău. De astăzi și pâna miercuri, la Sala Sporturilor, Federația organizează barajul de menți­nere / promovare în primul eșalon, la care participă SCM Craiova și Dacia Mioveni (echipe clasate pe locurile 11 și 12 în recent încheiata stagiune) și divizionarele secunde Corona Brașov și CSM Roman. Se va juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, primele două clasate la final obți- nând dreptul de a evolua în viitoarea ediție a Ligii Naționale.

Program baraj Buzău 7 – 9 iunie

Luni, 7 iunie

  • Dacia Mioveni – Corona Brașov
  • SCM Craiova – CSM Roman

Marți, 8 iunie

  • Dacia Mioveni – CSM Roman
  • SCM Craiova – Corona Brașov

Miercuri, 9 iunie

  • Corona Brașov – CSM Roman
  • SCM Craiova – Dacia Mioveni

Accesul publicului, permis! Ce reguli trebuie îndeplinite

Cu ocazia turneului de baraj care începe astăzi, Sala Sporturilor își va deschide porțile și pentru public! Conform regulilor în vigoare, odată cu relaxările res­tricțiilor, pot participa ca spectatori persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS COV-2. După un triaj epidemiologic obligatoriu,  pentru a avea acces în sală, spectatorii trebuie să res­pecte o serie de cerințe și măsuri de protecție. Astfel, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât la accesul în sală, cât și pe toată durata evenimentului sportiv. Accesul spectatorilor se va face începând cu 30 de minute înainte de startul fiecărui joc. După începerea jocului nu se va mai permite accesul în sală. Spectatorii sunt rugați să părăsească sala imediat după încheierea jocului. La pauza jocului, nu va fi permisă părăsirea sălii. În cazul în care spectatorii vor ieșit din sală, nu vor mai putea reintra la respectivul joc. Păstrarea distanței de minim 1.5 metri este obligatorie în orice zonă din incintă. Suporterii au obligativitatea de a ocupa același loc în tribună pe toată durata jocului.

Gloria, între unul sau două tururi preliminare în EHF European League

Locul 4 la finalul sta- giunii recent încheiate, Gloria va participa, în toamnă, pentru al doilea an la rând, în cupele europene. Echipa buzoiană merge în prelimi­nariile EHF European League, unde ar putea avea parte de un culoar favorabil către accesul în grupe. Concret, dacă ocupanta locului 2, Minaur Baia Mare, va primi de la EHF un wild card pentru Liga Campionilor, așa cum a solicitat, fetele lui Ovidiu Mihăilă vor disputa un singur tur preliminar, unde vor fi cap de serie și vor avea parte, teoretic, de un adversar mai facil. Dacă Minaur va rămâne în  EHF-EL, va juca direct în grupele competiției, iar Gloria va fi nevoită să susțină două tururi preliminare, unde nu va mai fi, însă, cap de serie. Sezonul trecut, echipa buzoiană a fost eli­- minată din Europa în singurul tur preliminar pe care îl avea de disputat, după o dublă manșă pierdută în fața franțuzoaicelor de la Nantes, echipă ce avea să câștige, ulterior, trofeul!

Articole similare

error: Continut protejat!!