Sănătate

Uleiul de arbore de ceai – Tu stii care sunt avantajele pentru sanatatea ta?

Melalenca alternifolia – adica arborele de ceai – are o aroma placuta, cu un iz medicinal si este folosit cu succes in ameliorarea si tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Remediile naturiste sunt cunoscute de mii de ani si au proprietati curative excelente, folosite singure sau in combinatie cu tratamentele clasice. Numeroasele studii au aratat ca acest ulei esential este antibacterian, antifungic, antiseptic, antiviral si antiinflamator, drept care a fost denumit ,,antibiotic natural’’.

Iata care sunt 5 beneficii uimitoare ale acestei plante miraculoase:

Amelioreaza rosul in gat

Este unn ingredient exceptional pentru amigdalele inflamate. Medicii spun ca durerile in gat sunt cauzate fie de o infectie bacteriana, fie de una virala. Ajutorul vine de la aceasta planta sub forma uleiului esential, amestecat unul de masline sau cu alt tip vegetal. Efectele vor fi resimtite de la prima utilizare, daca acesta este administrat de la primele semne de durere. Gargara cu acest amestec este bine sa se faca de 2 -3 ori pe zi pana la disparitia simptomelor. Utila este si inhalatia – cateva picaturi in apa clocotita vor ajuta in calmarea mucoaselor iritate.

Este un antifungic puternic

Pielea noastra este populata de diverse bacterii, insa atunci cand in organism se produc dezechilibre, acestea se pot inmulti in nestire. De altfel, infectiile fungice sunt des intalnite la persoanele care frecventeaza saune, piscine sau sali de sport. Aliatul care te ajuta sa ai pielea,scalpul si unghiile sanatoase este uleiul de arbore de ceai. De fapt, e dovedit stiintific ca acesta actioneaza precum un tratament chimic, daca se administreaza nediluat, cu o frecventa de 2 ori/zi pe zonele afectate.

Are grija de sanatatea orala

In unele cazuri, pastele de dinti si apele de gura nu sunt suficiente in combaterea bacteriilor din cavitatea orala. Uleiul de arbore de ceai are capacitatea, insa, sa le elimine, iar astfel de remedii naturiste eficiente pot fi gasite pe PutereaPlantelor.ro. Daca te lupti cu infectii fungice orale, adauga 3-5 picaturi in 100 ml de apa. De asemenea, reduce inflamatiile gingivale, precum cele din gingivita sau paradontoza, dar si sangerarile. Companiile care comercializeaza astfel de produse au efectuat studii asupra efectelor benefice pe care le ofera, demonstrand ca lupta inclusiv cu bacteriile responsabile de cariile dentare.

Pentru o sanatate orala mai buna, poti pune 2 picaturi din uleiul de arbore de ceai si pe pasta de dinti, inainte de periaj. Acesta este si un dezinfectant eficient pentru periute.

Regenereaza pielea scalpului

Acest produs are efecte uimitoare si asupra scalpului afectat de matreata si poate regenera parul. Specialistii sustin ca ajuta pielea uscata, prevenind descuamarea. Chiar daca nu ai astfel de probleme, te poti  confrunta cu mancarimi, ceea ce nu este doar deranjant, ci poate duce si la probleme mai grave, cum ar fi caderea parului. Cauzele unui scalp cu prurit pot fi o bacterie, o reactie alrergica sau o ciuperca. Uleiul de arbore de ceai este eficient daca este folosit in samponul uzual, intr-o formula speciala sau nediluat prin frictiuni ale scalpului. 

Amelioreaza acneea

Printre numeroasele beneficii se numără și faptul că este utilizat ca tratament medical alternativ impotriva acneei de un secol. Indigenii il utilizeaza sub forma de inhalant in stari gripale, folosesc frunze pentru cataplasme in caz de rani si infectii, dar il consuma si sub forma de infuzii. In compozitia sa se regasesc o serie de substante care omoara stafilococii si Propionibacterium acnes, bacteria responsabila  de inflamatia glandelor sebacee. Uleiul poate reduce inflamatia si mancarimile, insa tratamentul dureaza mai mult decat cel medical.

Asadar, daca te confrunti cu una din problemele de mai sus, nu iti mai ramane decat sa cauti cel mai potrivit produs pentru tine si sa il comanzi. Introdu-l in rutina ta zilnica de ingrijire, adminstreaza-l asa cum e recomandat si bucura-te de efectele sale miraculoase!

Sursa foto: Pinterest

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker