Sport

Turneu de consolare pentru Gloria. Din aspirante la promovare, în luptă la retrogradare

Liga a 2-a a ajuns la cea de-a doua parte a campionatului. Cele 20 de echipe rămase în competiție s-au separat la finalul sezonului regulat, primele șase urmând să lupte pentru promovarea în Liga 1, iar restul de 14 pentru evitarea retrogradării. Pentru play-off, Federația a păstrat sistemul clasic, tur-retur, în timp ce play-out-ul a fost adaptat situației, cu o desfășurare oarecum atipică. Cele 14 echipe au fost împărțite în două grupe de câte șapte, A și B, în care se vor disputa doar șase partide, fiecare formație evoluând de câte trei ori în deplasare și de câte trei ori pe teren propriu, plus o rundă de pauză. Locul 12 la finalul primei părți a campionatului, Gloria a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele clasate pe pozițiile 8, 9, 13, 16, 17 și 20, adică Viitorul Tg. Jiu, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău. Cealaltă grupă, A, este compusă din Farul Constanța, Metaloglobus București, Universitatea Cluj, Fotbal Comuna Recea, Ripensia Timișoara, CSM Slatina și Pandurii Tg. Jiu. Totodată, conform regulamentului, în play-out se intră cu punctajul acumulat în sezonul regulat. În Liga a 3-a vor retrograda cinci echipe, ultimele două din fiecare grupă de play-out (locurile 6 și 7), iar echipele de pe locurile 5 din cele două grupe vor juca baraj de menținere în Liga a 2-a în dublă manșă.

Deplasările, mai grele

Gloria intră în grupa de play-out cu 26 de puncte, pe locul 3 și, teoretic, nu are de ce să-și facă griji în privința retrogradării, la 7 puncte distanță de pozițiile de baraj, respectiv retrogra­dare directă. Conform tragerii la sorți a programului, fotbaliștii buzoieni vor întâlni, în deplasare, primele clasate și cele mai puternice echipe din grupă, Viitorul Tg. Jiu și Petrolul, dar și pe CSM Reșița. În Crâng vor veni Unirea Slobozia, Aerostar Bacău și Concordia Chiajna. Interesant este că au ajuns să lupte pentru evitarea retro­gradării două dintre echi­pele care aveau ca obiectiv clar promovarea, Viitorul Tg. Jiu și, mai ales, Petrolul Ploiești, capitol la care poate fi inclusă chiar și Concordia Chiajna, dacă ar fi fost să dăm crezare semnalelor care au venit dinspre clubul ilfovean înaintea campionatului. Fără pauză între sezonul regulat și play-off/play-out, eșa­lonul secund continuă cu meciuri la sfârșitul acestei săptămâni. În prima etapă din Grupa B din play-out, sâmbătă, de la ora 11.00, Gloria are parte chiar de cel mai greu duel posibil, în deplasare, cu Viitorul Tg. Jiu, formație care a ratat incredibil accesul în play-off și care este calificată în semifinalele Cupei României.

Program play-out:

 • Etapa 1, 3 aprilie: Viitorul Tg. Jiu – Gloria
 • Etapa a 2-a, 10 aprilie: Gloria stă
 • Etapa a 3-a, 14 aprilie: Gloria – Unirea Slobozia
 • Etapa a 4-a, 17 aprilie: Petrolul Ploiești – Gloria
 • Etapa a 5-a, 24 aprilie: Gloria – Aerostar Bacău
 • Etapa a 6-a, 30 aprilie: CSM Reșița – Gloria
 • Etapa a 7-a, 8 mai: Gloria – Concordia Chiajna

Clasament play-out,

Grupa B:

 1. Viitorul Tg. Jiu 32 p.
 2. Petrolul 31 p.
 3. Gloria 26 p.
 4. Chiajna 24 p.
 5. Slobozia 19 p.
 6. Reșița 19 p.
 7. Aerostar 10 p.

Promovarea, afacere între șase echipe

FC U Craiova, Dunărea Călărași, CS Mioveni, Ra­pid București, Csikszereda Miercurea Ciuc și ASU Politehnica Timișoara sunt cele șase echipe care se vor lupta de acum înainte exclusiv pentru promovarea în Liga 1. Vor urma încă zece etape în total, cu meciuri tur și retur, la finalul cărora primele două clasate vor promova automat în prima ligă, în timp ce ocupantele locu­rilor 3 și 4 vor merge la baraj cu două formații din play-out-ul Ligii 1.

Articole similare