Acasă Economic APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2021

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2021

0
APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2021

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește buzoienilor, printr-un comunicat de presă, că începând cu data de 15 martie a început eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2021.

Astfel, fermierii vor beneficia de schemele de plăți directe, ce includ schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistribuită și plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire), dar și de măsurile de mediu și climă, respectiv măsura 10 (agromediu și climă), măsura 11 (agricultură ecologică) și măsura 13 (plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale).

„Reamintim fermierilor că, potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017, de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, se arată în comunicatul de presă APIA.

Reprezentanții APIA reamintesc fermierilor buzoieni că prin această adeverință se confirmă că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, ori că datele au fost preluate din informațiile existente în cererea de înscriere, dar și că beneficiarul, la data emiterii adeverinței, nu face obiectul excluderilor de la plată, îndeplinind condițiile generate pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare. Mai mult, fermierii pot solicita adeverințele la APIA prin mijloace electronice, în contextul pandemiei de Covid-19.

La nivel național APIA a eliberat până în acest moment un număr de 325 de adeverințe pentru schemele de plăți directe și 292 de adeverințe pentru măsurile de mediu și climă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here