Cultură

Turneu al teatrului buzoian în Italia

La Teatrul „George Ciprian”,  martie este luna în care continuă seria evenimentelor pregătite pentru publicul buzoian, dar și pentru cel din afara granițelor țării, pentru că, în perioada 14–17 martie, va fi în mijlocul comunităților de români din Italia. Pentru aceasta, va organiza  un turneu internațional cu spectacolul „O viață, o șosetă, un vis, o mașină de scris”, în regia lui Daniel Bucur. În acest demers, teatrul buzoian are sprijinul Consulatului General al României de la Roma și al Consiliului Județean Buzău, pentru a susține câte o reprezentație a spectacolului mai sus menționat la Napoli, Bari și la Roma.

În ceea ce-i privește pe buzoieni, pe 24 martie, se vor putea întâlni cu  Ana Odagiu, Sergiu Costache și Silviu Mircescu care vor juca pe scena teatrului buzoian în spectacolul „O femeie împărțită la 2” , în regia lui Lucian Ionescu și Ana Odagiu, pisă care vorbește despre iubire și încurcatele căi ale amorului.

Premieră de Ziua Internațională a Teatrului

De Ziua Internațională a Teatrului, pe 27 martie, reprezentanții instituției de cultură din Buzău spun că au pregătit o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul „Bolnavul închipuit”, în regia lui Daniel Bucur, și îi are în distribuție pe Cristi Martin, Adrian Păduraru, Maria Grosu, Pavel Bârsar, Iulian Ilinca, Maria Costeschi, Gabriela Porumbacu, Vlad Andrei și Elena Duicu. Piesa „Bolnavul închipuit” este ultima creație a lui Moliѐre, o comedie cu cântece și dansuri, o adevărată explozie de mișcare, muzică și umor.

Spectacole inedite pentru publicul tânăr

Pe 23 martie, ora 11.00, teatrul buzoian găzduiește „Micul astronaut”, o lecție educativă despre planete, sistemul solar și NASA, iar  în data de 30 martie copiii sunt invitați la spectacolul „Cartea Junglei”, în regia lui Ionuţ Octavian Ghinea. Special concepută pentru copii, această piesă de teatru este ideală însă pentru toată familie. Din distribuția spectacolelor fac parte Cristi Martin, Ionuţ Octavian Ghinea, Radu Pavel, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Dan Răspopa, Zabi Tudor, Gabriela Cristea, Alina Elena Alexandru și Mădălina Zotescu iar figurația este asigurată de Nectaria Andronache, Ștefania Elena Băbăție, Alexia Bănică, Maria Izabela Burlacu, Rareș Ștefan Copariu, Melissa Cosmina Chiosea, Andreea Roberta Hermeneanu, Bianca Ana Maria Manolescu, Cristina Elena Plăiașu, Flavia Dora Petrachi, Christiana Aida Stroe și Evangelia Triandafyllopoulou, toți voluntari ai Teatrului „George Ciprian”.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker