Actualitate

„Trenurile soarelui” îi duc pe buzoieni la mare

CFR Călători a anunțat că Trenurile Soarelui, către Constanța și stațiunile de pe litoralul românesc, vor circula din 16 iunie până în 10/11 septembrie.

Sunt multe trenuri către Litoral, de la cinci companii, iar cele mai multe sunt de la CFR Călători. Compania de stat a anunțat că vor fi 32 de trenuri directe (16 dus/16 întors, inclusiv ramurile aferente), dintre care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia. Sunt trenuri de lung parcurs din orașe precum Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Sibiu, Reşița, Suceava, Iaşi și Craiova.

Călătoriile vor fi lungi, în unele vagoane nu va merge aerul condiționat și pot apărea întârzieri. Trenul va fi însă o variantă viabilă de mers pe litoral, dar este important să vă luați bilet cu măcar 2-3 săptămâni înainte.

Dintr-o parte în alta a țării biletul costă peste 150 de lei, iar cei care vor să călătorească în condiții excelente au la dispoziție compartimente single.

O prezență importantă este și din partea companiilor private Regio Călători, Astra TC, Transferoviar și Softrans.

Buzoienii au un tren direct operat de TFC (IR 10083), care pleacă din Buzău la 8.47 și ajunge la destinație patru ore mai târziu. Pentru o călătorie de la Buzău la Mangalia (251 km) buzoienii vor plăti 80 de lei. La întors, trenul pleacă la 14.05 din Mangalia și face 4 ore și 11 minute.

Buzoienii mai au la dipoziție și alte opțiuni. Cum ar fi trenul IRN 1952, care pleacă din Suceava la 20.31 și ajunge la Mangalia la 5.13, via Buzău – Făurei – Fetești. IR 1954: Mangalia (21.40) – Suceava (6.51). Biletul costă 116 lei la clasa a 2 a.

Articole similare