Administrație

Ce spune Țiclea despre o posibilă plecare din Casa Albă

Fotoliul de prefect, pe care liberalul Daniel Țiclea îl ocupă din 2021, este dorit de social-democrații buzoieni care au lansat, în urmă cu o lună, ideea schimbării acestuia. Cel ce și-a exprimat această dorință a fost președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, susținut de președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, senatorul Lucian Romașcanu, ministru al Culturii.

Motivele invocate atunci de Neagu au fost diverse, cum ar fi o mai bună colaborare în implementarea proiectelor comune, dar și activitatea prefectului Țiclea în rândul organizației județene liberale, acolo unde acesta ocupă funcția de vicepreședinte, lucru care îi ocupă timpul, după cum s-a exprimat președintele Consiliului Județean.

Ideea lansată de Neagu a fost susținută și de liderul social-democraților buzoieni, Lucian Romașcanu, care a adăugat că deține informații cum că activitatea Prefecturii Buzău prezintă „scăpări”, după cum le-a catalogat acesta, fără a intra în alte detalii: „Sigur va fi și o analiză a reprezentanților guvernului în teritoriu. Nu comentez! Am informații și eu că există scăpări în activitatea Prefecturii la Buzău, o să vedem ce decizie se ia. Domnul Neagu a fost foarte sincer pentru că e primul front de comunicare cu primarii și atunci este mult mai bine informat decât suntem noi”.

„E normal ca fiecare partid să vrea să desemneze prefectul”

Invitat recent la Campus TV, prefectul Țiclea a oferit un răspuns vizavi de afirmațiile social-democraților buzoieni, spunând că este normal ca fiecare partid din coaliție să își dorească să desemneze prefectul la nivelul județului. „Este o normalitate ca un partid politic să își dorească să desemneze prefectul acelui județ. Eu am privit-o ca o solicitare normală din partea reprezentanților acestui partid. Nu mi-e mie foarte clar dacă solicitarea a venit în nume propriu sau pe platforma partidului politic, pentru că aceste repartizări au fost rezultatul unor algoritmi de coaliție. De la mine, se vede că prefectul de la Buzău este în strânsă legătură cu prefecții din toată țara. Nu poți să schimbi pur și simplu prefectul de la Buzău și să nu refaci acest echilibru în alt județ. Dacă s-ar întâmpla asta în Buzău, ca PSD să desemneze prefectul, probabil că ar însemna ca PSD să își retragă un prefect din alt județ și, atunci, PNL să desemneze în alt județ un prefect. Ar fi un algoritm de coaliție cu care, chiar dacă nu aș fi de acord, tot n-aș avea cum să mă împotrivesc. În mod pragmatic, cam așa stau lucrurile”, a declarat Daniel Țiclea.

Cât privește afirmația președintelui PSD Buzău, Lucian Romașcanu, potrivit căreia activitatea Prefecturii ar fi întrucâtva viciată, prefectul a răspuns că nu a văzut reproșuri punctuale la adresa sa, iar colegii de partid nu au considerat afirmațiile drept acuzații, ci doar o dorință firească de schimbare. „Satisfacția și mulțumirea mea au fost că nu am văzut reproșuri punctuale, vizibile referitoare la activitatea mea ca prefect și când va fi să fie, pentru că nu voi fi prefect pe viață, eu doar mă rog la Dumnezeu să pot să-mi duc mandatul măcar la nivelul la care am făcut-o până acum (…) În rest, la nivelul partidului nostru nu ați văzut luări de poziții tranșante pentru că nouă subiectul ni s-a părut în normalitate. Adică, nu ni s-a părut nimic senzațional că PSD vrea să dea prefectul în Buzău. E normal! Și noi vrem să dăm prefectul în Buzău”, a mai adăugat prefectul Buzăului.

Articole similare