Educație

Trei școli buzoiene au fost premiate cu Certificatul de Școală eTwinning 2020-2021

Trei școli din județul Buzău au obținut luna aceasta Certificatul de Școală eTwinning 2020-2021. Este vorba despre o nouă distincție care se acordă în urma unui proces de evaluare a instituțiilor de învățământ din Europa, în baza activității profesorilor care au derulat proiecte la nivel național și european.

Cele trei școli buzoiene care au fost premiate cu Certificatul de Școală eTwinning 2020-2021 sunt  Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Buzău și Școala Gimnazială Măgura.

Școlile care primesc această distincție sunt recunoscute ca modele de abordare creativă a pedagogiei și a instrumentelor digitale. În total au 2.139 școli din Europa au primit un astfel de certificat, 77 dintre ele fiind din România.

Instituțiile de învăță­mânt premiate sunt deschizătoare de drumuri, ­fii­nd recunoscute drept ­mo­dele în domenii precum practicile digitale, practicile de siguranță online, abor­dările inovatoare și creative ale pedagogiei, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice, promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

Ce este eTwinning?

eTwinning este comunitatea școlilor din Europa. Ea oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în școlile din țările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte și schimb de informații, pe scurt, un spațiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educațională din Europa.

eTwinning promovează colaborarea școlară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării și informației (TIC), oferind asistență, instrumente de lucru și servicii școlilor. De asemenea, eTwinning oferă profesorilor oportunități de dezvoltare profesională continuă, online și gratuită.

Esența eTwinning o constituie proiectele de colaborare derulate de cel puțin două școli. Proiectele pot avea orice temă, însă trebuie să demonstreze un echilibru între utilizarea TIC și activitățile didactice și este de preferat să se integreze în curriculumul național al școlilor participante. Proiectele exemplare primesc certificate de calitate naționale și europene sau acced la cea mai înaltă distincție.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker