sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Trei posturi de director scoase la concurs la Spitalul Judeţean Buzău

 Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău se află în căutare de directori. Este vorba despre directorul medical, directorul de îngrijiri și directorul financiar-contabil,  pentru care s-au scos posturile la concurs. În cursul lunii septembrie a anului trecut, posturile de director au mai fost scoase la concurs,  dar la acea dată nu s-a prezentat niciun candidat.

În momentul de faţă aceste posturi sunt ocupate cu delegaţie, sigurul  director de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău care deține funcția în urma unui concurs fiind managerul unităţii medicale, economist Claudiu Damian.

Potrivit anunţului postat şi pe site-ul Spitalului Judeţean, pentru postul de director medical, dosarele se pot depune până pe 16 martie, iar concursul se va desfășura în perioada 23-26 martie. El este compus din mai multe probe. Mai întâi va avea loc  proba scrise, apoi candidaţii vor trebui să susțină un proiect de specialitate și un interviu de selecție, ambele fiind programate în data de 23 martie. Rezultatele se  vor afișa pe 24 martie, iar contestațiile se vor putea depune până pe 25 martie. În data de 26 martie se  vor afișa rezultatele finale.

Pentru postul de director financiar-contabil, dosarele de înscriere se pot depune până pe 17 martie, iar proba scrisă, susținerea proiectului și interviul vor avea loc pe 24 martie. Rezultatele se vor afișa pe 25 martie, iar contestațiile se pot depune, ca şi în cazul precedent până a doua zi, astfel încât pe 27 martie să se poată  anunța rezultatele finale. Pentru funcția de director de îngrijiri, dosarele se pot depune până pe 18 martie, iar examenul cu cele trei probe va avea loc pe 25 martie. Pe 26 martie vor fi afișate rezultatele,  iar până pe 27 martie se pot depune contestațiile,  30 martie fiind în cazul acestui concurs data la care se vor afișa rezultatele finale. Rămâne de văzut dacă, între timp, aceste funcții au devenit mai atractive, sau dacă vor fi ocupate în continuare tot cu delegație.

În tot acest timp, postul de director medical a fost deţinut de mai mulţi medici. Medicul Dana Marinescu s-a aflăat de câteva luni în concediu medical,  iar atribuţiile de director medical au fost preluate iniţial  de doctorul ortoped George Ovidiu Vulpe, însă până la urmă acesta a decis să se retragă şi să se ocupe doar de pacienţii săi.  În aceste condiţii, conducerea spitalului l-a propus pe medicul specialist chirurg Răzvan Dedu, care a acceptat varianta de a fi director medical al spitalului până la revenirea din concediu medical a medicului Marinescu, care deţine de drept acest post sau până la ocuparea lui prin concurs. De două zile, medicul Dana Marinescu a revenit din concediul medical şi şi-a reluat activitatea.

Concurs şi la Unitatea de Primiri Urgenţe

Unitatea de Primiri Urgenţe  a scos la concurs două posturi de asistent medical, patru posturi de asistent medical debutant și un post de asistent social. Candidații interesați se pot înscrie la concurs până pe 9 martie, la ora 12.00. În data de 11 martie va avea loc selecția dosarelor; rezultatele concursului se vor anunța a doua zi, urmând ca până pe 13 martie să se depună eventualele contestații. În data de 16 martie se vor afișa listele cu candidații ale căror dosare de înscriere la concurs  vor fi declarate admise. Concursul  va avea loc în perioada 18 – 30 martie și va debuta cu proba scrisă, care va avea loc pe 18 martie, cu începere de la ora 10.00, la sediul SJU Buzău. Rezultatele se  vor afișa a doua zi, contestațiile se depun până pe 20 martie, iar rezultatele finale la proba scrisă se vor anunța pe 23 martie.   În ziua de 24 martie, cei care au obținut cel puțin 50 de puncte la proba scrisă vor susține proba de interviu. La fel, rezultatele se vor afișa în ziua următoare, iar până pe 26 martie se vor putea depune contestațiile. Rezultatele contestațiilor la proba de interviu se afișează pe 27 martie, iar cele finale, se vor cunoaște pe 30 martie. Dosarele de înscriere la concurs de depun la Serviciul Resurse Umane al spitalului. Taxa de participare la examen este de 50 de lei.

loading...
error: Content is protected !!