Sport

Handbalistele Gloriei, super-victorie la Bistrița

• Gloria Bistrița – SCM Gloria Buzău 28-29 (15-16)

Gloria câștigă tot mai mult teren în lupta pentru participarea într-o cupă europeană. Miercuri seara, la Bistrița, în deschiderea etapei a 18-a din Liga Florilor, handbalistele pregă­tite de Ovidiu Mihăilă au învins Gloria locală, la limită, după un meci din care nu au lipsit dramatismul și tensiunea.

După o primă repriză echilibrată, buzoiencele au intrat la pauză cu avans minim, 16-15. Mai precisă în atac și cu Petra Blazek în mare formă în poartă, echipa buzoiană s-a des­prins la 3 goluri în minutul 44, 22-19, diferență care s-a menținut până în minutul 53. Bistrița a reușit să revină și a egalat la 27 în minutul 57, dar la intrarea în ultimul minut Buzăul avea un gol avans, 28-27. Cu 45 de secunde înainte de final, Alexandra Subțirică a înscris golul 29 pentru oaspete, moment în care antrenorul Bistriței, Horațiu Pașca, a intrat în teren, acuzând vehement că pivotul Buzăului a călcat semicercul. Tehnicianul gazdelor a dat cu ecusonul de pământ și a primit cartonașul roșu.

Cu această victorie, Gloria Buzău a urcat pe podium, la 8 puncte în spatele celor doi “granzi”, SCM Rm. Vâlcea și CSM București.

Marcatoare SCM Gloria Buzău: Raluca Petruș – 6 goluri, Andreea Rotaru – 6 goluri, Ana Maria Simion, Denisa Șelever, Alina Ilie – câte 4 goluri, Alexandra Subțirică – 3 goluri, Carmen Stoleru – 1 gol, Ma­rija Petrovic – 1 gol

Articole similare

error: Continut protejat!!