Educație

Trei elevi buzoieni, medaliați cu argint la Olimpiada Națională Gazeta Matematică

Trei elevi din Buzău au obținut medalii de argint la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, organizată de Societatea de Științe Matematice din România. Este vorba despre Andrei Pană, elev în clasa a 7-a la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, pregătit de profesor Gabriela Toader, despre Florin Grigore, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, pregătit de  profesorul Marius Țârlea, și despre Ionuț Radu Lazăr, elev în clasa a XII-a tot la Colegiul Hasdeu, avându-l coordonator pe profesorul Bogdan Enescu. Dintre cei trei, Florin Grigore va participa și la proba de baraj pentru desemnarea echipei României care va participa la Olimpiada Internațională.

Rezultatele au fost publicate vineri. Potrivit profesorului Bogdan Enescu, primul profesor olimpic internațional la matematică cu elevi medaliați la Olimpiada Internațională de Matematică, etapa pe țară s-a desfășurat cu prezența fizică a concurenților în 12 centre universitare, elevii buzoieni susținând probele la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești.

Etapa finală a Olimpiadei Naţionale „Gazeta Matematică”, organizată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu compania Intuitext, programul „Hai la Olimpiadă!” al Fundaţiei eMAG şi sprijinită de câteva firme private s-a despășurat pe 24 aprilie 2021. Societatea de Ştiinţe Matematice a avut această iniţiativă având în vedere că Ministerul Educaţiei nu s-a putut implica în organizarea tradiţională a olimpiadelor din cauza pandemiei. Primele două etape au fost organizate exclusiv online. La etapa a doua au participat peste 13.000 de elevi iar, la prima etapă, în jur de 25.000. Etapa finală s-a desfăşurat cu participarea a 556 de elevi din clasele VII-XII, din toate judeţe (filialele Ssocietăţii de Științe Matematice din România).

 

 

Articole similare

error: Continut protejat!!