Actualitate

Trei buzoieni reținuți pentru braconaj

La data 22 ianuarie, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul celorlalte structuri operative ale unităţii şi jandarmi, au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, la mai multe imobile din Chiojdu, Cătina şi Siriu.

Din cercetări a reieșit că în perioada septembrie 2023 până în prezent, trei localnici, cu vârste cuprinse între 34 și 49 de ani, au  deţinut elemente de armament în afara cadrului legal şi au braconat exemplare de cervide, în vederea consumului propriu, pentru comercializare şi pentru obţinerea trofeelor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit şi au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, peste 60 de elemente de muniție letală deținută fără drept, două exemplare căprior, un laț, trei trofee căprior, 35 de kilograme de carne de vânat, trei instalațiii de producere a băuturilor spirtoase și 2.850 de litri de băutură spirtoasă, o cameră de supraveghere a vânatului și un detector de camere de supraveghere.

De asemenea, au fost confiscaţi 32 de metri cubi de material lemnos pentru care deţinătorii nu au putut justifica provenienţa.

Faţă de cele trei persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi braconaj.

De asemenea, au fost demarate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării,fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 de litri de băuturi spirtoase, fiind informate şi instituţiile abilitate pentru a demara verificările specifice conform competenţelor incidente domeniului.

Astăzi, 23 ianuarie, persoanele cercetate urmează să fie prezentate unității de parchet pentru a dispune în continuare cu privire la măsurile preventive.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker