arhiva

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din județul Buzău, sub coordonarea Serviciului Rutier, au desfășurat activități pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă. Activităţile au fost coordonate, la nivel naţional, de Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.

În săptămâna 10 – 16 februarie, polițiștii rutieri au verificat legalitatea transportului rutier public de persoane şi de mărfuri.

În cele 7 zile, au fost oprite pentru control aproximativ 600 de autovehicule destinate transportului de persoane sau mărfuri, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 390 de sancțiuni contravenționale (300 conducătorilor de autovehicule de transport marfă şi 90 celor de transport persoane).

Neregulile constatate şi sancţionate de poliţişti au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, neutilizarea centurilor de siguranță, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice sau pentru utilizarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi a nerespectării timpilor de odihnă și repaus.

Dintre conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, o parte au fost sancționați pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau mai mare de 12,5 tone, dar și pentru cazurile în care marfa nu a fost fixată corespunzător.

Activităţile s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi   s-au desfăşurat, simultan, în toate statele membre ale U.E..

DISTRIBUIȚI
loading...