Politic

Transparenţa a fugit din Casa Albă odată cu prefectul Iordache

S-a tras cortina peste Casa Albă în ceea ce priveşte transparenţa oda­tă cu plecarea prefectului Silviu Iordache şi a echipei sale. Rămasă pe mâinile liberalilor Viorel Holban şi Marieta Boloş, Instituţia Prefectului nu mai trimite nici măcar informările legate de situaţia zilnică a evoluţiei a pandemiei de Coronavirus. Astfel, sâm­bătă şi duminică, media locală a fost nevoită să le ofere buzoienilor informaţii incomplete în legătură cu numărul de cazuri noi, folosind ca instrument de lucru comunicatul naţional al guvernului, fără a avea acces la date legate de vârsta şi locul de domiciliu al persoanelor nou infectate.

Abia luni, redacţiile au primit un document ceva mai elaborat, cuprinzând şi vârstele pacienţilor nou infectaţi. Şi atât. Nici vorbă despre localităţile de domiciliu ale acestora, despre informaţii legate de rata de incidenţă pe judeţ şi pe fiecare localitate în parte, despre situaţia numărului de paturi de la secţiile ATI din judeţ sau despre si­tuaţiile campaniei de vaccinare, zilnice şi bilanţul de la începutul acesteia.

Până la urmă, deşi este cât se poate de gravă, situaţia de faţă nu surprinde pe nimeni. Ar fi fost chiar ieşit din comun ca un cetăţean precum subprefectul Viorel Holban să impună respectarea vreunei legi – în acest caz pe cele privind transparenţa -, atât timp cât, în perioada cât a condus Primăria Rm. Să­rat, Consiliul Local controlat de partidul său dădea cu tifla legii, considerând adoptate proiecte de ho­tărâre care necesitau majoritate calificată şi care primiseră doar votul majorităţii simple.

În aceste noi condiţii, ne dăm cu toţii seama cam în ce registru umoristic trebuie privite documentele prin care fostul prefect cerea transparenţă tuturor primăriilor din judeţ…

Articole similare