Actualitate

COVID-19 / Explozie de cazuri noi și două decese în ultimele 24 de ore

După ce, luni, Direcția de Sănătate Publică anunța doar trei cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore numărul acestora a explodat. 29 de cazuri au fost înregistrate la nivelul județului Buzău, din 509 buzoieni testați. Pacienții au vârste cuprinse între 1 an și 84 de ani.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și două decese. Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani din Odăile, testat și confirmat cu SARS-COV-2 pe baza unui test rapid antigen efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău în data de 5 septembrie. Acesta a fost internat pe secția de pneumologie a SJU Buzău în data de 6 septembrie de unde în urma evoluției clinice nefavorabile este transferat pe secția ATI o zi mai târziu. În data de 12 septembrie pacientul a fost declarat decedat. Acesta suferea de mai multe boli: HTA, anemie secundară.

Cel de-al doilea deces a fost înregistrat la un pacient în vârstă de 63 de ani. Acesta a fost testat și confirmat pe baza unui test antigen efectuat de c„tre un echipaj al SAJ Buzău în data de 11 septembrie. A fost internat pe secția ATI a SJU Buzău, iar în data de 13 septembrie a decedat. Pacientul suferea de o anemie ușoară.

Articole similare