miercuri, 15 iulie 2020

Transferuri de calibru la Gloria!

• Participarea handblistelor în Cupa EHF obligă clubul la mutări spectaculoase

Participarea în premieră în Cupa EHF este tratată cu maximă importanţă de Gloria. În joc nu este, acum, doar prestigiul clubului, ci şi reprezentarea cât mai bună a României în a doua competiţie continentală la nivel de cluburi.

Astfel, echipa buzoiană a demarat deja o campanie de achiziţii de marcă, pentru alcătuirea unui lot ce va fi expus, stagiunea viitoare, unui alt nivel. Înainte de întreruperea campionatului, când se ştia, oricum, că şansele de calificare într-o cupă europeană erau foarte mari, Gloria a perfectat deja câteva transferuri:  Dijana Ujkic (24 ani, extremă dreapta, Măgura Cisnădie), Bobana Klikovac (24 ani, pivot, SCM Craiova), Elena Livrinikj (27 ani, inter stânga, Rapid Bucureşti) şi Patricia Moraru (19 ani, inter stânga, CSU Cluj Napoca).

Zilele acestea, formaţia pregătită de Ovidiu Mihăilă şi Romeo Ilie a dat o adevărată lovitură, convin­gând-o să vină la Gloria pe sârboaica Andjela Janjusevic (24 ani, inter dreapta, ultima dată la Siofok, în Ungaria). Janjusevic este componentă a naţionalei Serbiei, cu care a participat la precedenta ediţie a Campionatului Mondial. Janjusevic vine de la Siofok, formaţie care se afla pe locul 2 în Ungaria, după Gyor, la întreruperea competiţiei, şi era calificată în semifinalele Cupei EHF.

Alte două transferuri perfectate de stafful buzoian sunt cele al interului ucrainean Marija Shteriova şi al extremei Oana Cîrstea, componente de bază ale lui Minaur Baia Mare în sezonul încheiat prematur din cauza pandemiei de ­coro­navirus.

În plus, în perspectiva ­vii­toarei stagiuni, Gloria a prelungit contractele a trei jucătoare: portarul Ana Maria Olariu, centrul Maria Gavrilă şi interul stânga Raluca Petruş.

Gloria s-a despărţit de 5 jucătoare

Gloria nu numai a transferat în această perioadă, şapte mutări realizate până acum, ci a contabilizat şi cinci plecări. Este vorba de austriaca Petra Blazek şi tunisianca Ines Khouildi (ambele la Thu­ringer), Denisa Şelever (CSU Cluj Napoca), Andreea Taivan şi Oana Apetrei, care nu vor mai continua la Buzău.

Lotul echipei în acest moment: 

  • Portari: Ana Maria Mîrcă-Olariu, Alina Iordache
  • Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Claudia Condurache
  • Interi stânga: Raluca Petruş, Andreea Măr­ginean, Diana Druţu, Elena Livrinikj, Patricia Moraru
  • Centri: Carmen Sto­leru, Maria Gavrilă, Andreea Rotaru
  • Interi dreapta: Alina Ilie, Andjela Janjusevic
  • Extreme dreapta: Ana Maria Simion, Dijana Ujkic
  • Pivoţi: Alexandra Subţirică, Marija Petrovic, Bobana Klikovac

loading...
error: Content is protected !!