luni, 28 septembrie 2020

Trans Bus va pune în circulație microbuze pentru transportul în comun la comandă

Până la finele anului, în municipiul Buzău ar putea apărea o nouă formă de transport în comun, mult mai practică și mai eficientă, mai ales pentru familiile care au de transportat copii la școală.

Este vorba despre transportul în comun la comandă, despre care primarul Constantin Toma spune că ar fi o premieră națională. „Avem în studiu – și am aprobat prin Consiliu Local – și transport în comun, dar la comandă. Este un sistem care a pornit în urmă cu câțiva ani în SUA; este în 42 de orașe din lume și sper să îl avem și noi, în Europa de Est, în premieră în România, aici, la Buzău, până la sfârșitul acestui an, dacă vom defini exact și vom avea aprobarea din partea organelor statului”, spune primarul Constantin Toma, care susține că, pe baza experienței altor orașe care au folosit acest tip de transport, cu șase astfel de mașini s-ar putea rezolva multe probleme locale de transport.

„Atât este nevoie la început. Și vom avea lucrurile rezolvate și la  școli, pentru că se pot face abonamente să îți ia copilul de la  ora 7,00 de acasă ca să ajungă, de exemplu, la Școala nr. 1 la 7,15, iar la 12,30 să îl aștepte și să ia copilul să îl aducă înapoi. Este un sistem supermodern”, mai spune primarul municipiului Buzău. Pe de altă parte, primăria dorește să implementeze un astfel de sistem modern de transport și pentru a atrage cât mai mulți oameni să meargă  cu transportul în comun și mai puțin cu autoturismul propriu.

Primarul Constantin Toma spune că a experimentat o astfel de călătorie când a ajuns în Germania, la Hamburg, și detaliază care ar fi pașii unei astfel de solicitări: ,,Transportul la comandă va fi cu șase-șapte locuri. Vine și în fața casei. Vei avea o aplicație pe telefon. Vei apăsa pe ea.  Dacă ești, spre exe­mplu, în Dorobanți și vrei să mergi în Micro XIV și îți va spune că, de exemplu, costă șapte lei; dacă ești de acord, îți debitează contul și ai trei opțiuni,  5 minute, 10 minute, 15 minute, dar împarți acel transport cu alte persoane”, a detaliat primarul munici­piului Buzău, Constantin Toma.

loading...
error: Content is protected !!