sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Trans Bus a început implementarea sistemului e-tiketing

În această săptămână, Trans Bus a început implementarea sistemului electronic de taxare a titlurilor de călătorie, se arată într-un comunicat de presă al conducerii operatorului municipal de transport public de călători.

„Sistemul de e-ticketing poate fi considerat, alături de sistemul de management al flotei, un pilon foarte important al eforturilor de mo­der­nizare pe care Primăria Municipiului Buzău și Trans Bus le fac, începând din anul 2017, pentru îmbunătățirea substanțială a calității transportului public local. Prin implementarea sistemului de taxare electronică urmărim eficientizarea activității de transport public local, alocarea mai eficientă a resurselor, cu efect direct al creșterii calității serviciului oferit călătorilor”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, operaționalizarea sistemului de taxare electronică se va desfășura în mai multe etape: prima etapă, care a demarat în această săptămână, va consta în transpunerea abonamentelor actuale pe noul suport (card contactless) pentru categoriile de călători ce beneficiază de gratuități sau reduceri pe transportul public local (elevi, pensionari etc.) în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mără­cineni; a doua etapă constă în eliberarea, la punctele de emitere și reîncărcare ale Trans Bus, a cardurilor contactless și pentru călătorii care nu beneficiază de facilități, etapă a cărei implementare este preconizată să înceapă în luna ianuarie 2021.

„De asemenea, a fost păstrat biletul de călătorie ca opțiune de plată, pentru călătorii ocazionali. Noul bilet de călătorie va fi  pe suport de hârtie termică și  va fi ­va­lidat la validatoarele existente în autobuze. Este obli­gatorie validarea cardului de transport și a biletului de călătorie la fiecare urcare în autobuz. Mai multe informații legate de sistemul electronic de taxare găsiți pe site-ul www.transbusbuzau.ro”, se mai arată în comunicatul de presă al conducerii operatorului municipal de transport public de călători.

loading...
error: Content is protected !!