Economic

Trafic deviat pe DN2-E85 pentru construirea pasajului A7

Constructorii turci care execută lucrările de construire pe lotul 3 Pietroasele-Buzău al tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada Moldovei (A7) avansează cu rapiditate, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu. Deși lucrările au început abia pe 1 martie anul acesta, ritmul de muncă este foarte bun, iar proiectul progresează semnificativ, apreciază acesta.

În curând, traficul pe DN2-E85 va fi deviat pentru a permite începerea lucrărilor la pasajul de autostradă peste acest drum. Muncitorii au demarat deja lucrările necesare pentru această deviere, evidențiind angajamentul lor pentru a menține proiectul pe drumul cel bun. Irinel Scrioșteanu a menționat pe Facebook că mai mulți pași importanți au fost deja finalizați:

  • drumuri tehnologice: finalizate complet pe ambele părți;
  • organizarea de șantier: încheiată;
  • fundația pentru podețe: 20 din 51 completate;
  • decopertarea stratului vegetal și stabilizarea terenului: integral pe întreg corpul autostrăzii (14 km) și pe toate bretelele aferente nodului rutier cu DN 2B, unde au fost puse în operă peste 150.000 de metri cubi de umplutură.

„În prezent se lucrează la: Lucrările de descărcare arheologică și s-au finalizat 300 din cei 1.500 de metri aferente celor 4 situri arheologice. Finalizarea acestora este preconizată a fi cu 2 luni mai devreme decât termenul prevăzut în estimarea inițială. Se lucrează cu 3 foreze și au fost forați 130 din 830 de piloți aferenți pasajelor. Încep lucrările la fundația a 3 structuri dintr-un total de 5. Au început lucrările la devierea Drumului Național 2 (E85) în vederea devierii traficului pentru a începe lucrările la pasajul de autostradă peste DN2. Sunt în curs de realizare proiectele tehnice și avizările necesare relocărilor de utilități (liniile electrice și conductele de gaz)”, scrie Irinel Scrioșteanu pe Facebook.

Lotul 3 al autostrăzii Ploiești-Buzău are un termen de finalizare de 20 de luni, iar lucrările avansează conform planificării, datorită eforturilor susținute ale echipelor de construcție. Aceasta reprezintă o etapă importantă pentru infrastructura regională și națională, menită să îmbunătățească considerabil transportul și conectivitatea.

Articole similare