Sport

FOTO / „Dudu” Caragea, la Dinamo București

Tatăl său e buzoian și a jucat la Gloria

Primul transfer perfectat de Dinamo vine de la Sassuolo și este campion de juniori cu „I Neroverdi”. Adrian „Dudu” Caragea a început fotbalul în Spania, la o grupă din Jaen, apoi s-a mutat la Buzău și a evoluat la formațiile locale Șoimii și Viitorul. S-a făcut remarcat rapid, fiind golgeter la mai toate competițiile naționale de juniori. În 2016, la 11 ani, a ajuns la Viitorul Constanța. Practic, venea aproape de mama și sora sa, care erau legitimate ca antrenoare, respectiv jucătoare, la Farul/LPS Nicolae Rotaru Constanța.

Puștiul a impresionat inițial prin evoluțiile de la echipele din Academia Hagi, a fost convocat la naționalele U15, U16 și U17, transferându-se, ulterior, în Italia, A suferit o accidentare care l-a ținut pe tușă zece luni, într-un meci cu Sampdoria, dar a reușit să revină pe teren și să devină unul dintre cei mai apreciați fotbaliști la nivelul său de vârstă. Înainte de a ajunge la echipa de lângă Modena, puștiul făcuse deja cunoștință cu rigorile fotbalului profesionist, debutând la Liga a III-a pentru echipa secundă a Viitorului, într-un meci cu Agricola Borcea. Avea 15 ani, înscria de două ori, iar echipa sa se impunea cu 7 la 4.

Tatăl său, Ștefan Caragea, a fost și el fotbalist, un mijlocaș cunoscut de microbiștii buzoieni, care a jucat pentru formația locală Gloria, dar și pentru Petrolul Berca, o altă formație din zonă, la finele anilor ’80, începutul anilor ’90. A debutat în Liga 1 la doar 16 ani, la Gloria Buzău, și a fost antrenat de nume importante ale fotbalului buzoian și românesc, precum Ion Ionescu, Dudu Georgescu sau Cornel Negoescu. A cochetat și cu loturile de juniori ale României, unde a fost pregătit de regretatul Gheorghe Ola. S-a retras relativ repede din fotbal, din cauza mai multor accidentări grave.

Anul trecut, Caragea ținea prima pagină a ziarelor sportive din zona Modena, după ce Sassuolo strălucea în Cupa Viareggio. „Dudu” reușea să înscrie un gol superb, „a la Neymar”, într-o partidă cu rușii de la Rukh Lviv.

Dinamo a uzitat și anul trecut de această soluție, aceea de a repatria jucători români formați la academii din străinătate. Cel mai bun fotbalist al „câinilor” sezonul trecut a fost Denis Politic, sportiv care a trecut prin centrul celor de la Manchester United.

Articole similare