Fără categorie

Tot ce trebuie să știi despre jocul cu cărți 21 sau Blackjack +10 strategii care te ajută să câștigi casa!

Jocul de cărți 21 sau Blackjack, cum mai este cunoscut printre jucători, este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din lume. Este imposibil să nu fi jucat măcar o dată, cu prietenii sau familia, acest joc! Pe lângă deja celebrele jocuri de cărți Șeptică (românească și americană), Macao sau Cruce, 21 a fost unul extrem de apreciat de români, dar nu numai. Treptat, acesta a devenit o vedetă a cazinourilor din întreaga lume. Inclusiv în sălile virtuale de jocuri, Blackjackul atrage pasionații ca un magnet.

Ce este și cum se joacă online?

Spre deosebire de cazinourile fizice, Blackjackul practicat în online este puțin mai diferit. În principal, vorbim despre un joc de cărți în care se folosesc mai multe pachete (de regulă 6), fiecare a câte 52 de cărți, amestecate și puse într-un aparat special denumit „shoe” (tr. pantof), de unde dealerul trage câte una pe rând. La masă pot participa maxim 9 jucători ce fiecare joacă împotriva crupierului-ului, nu împotriva celorlalți, ca în cazul jocului de Poker. La început, acesta împarte fiecărui jucător câte 2 cărți, inclusiv lui.

Regulamentul de bază al jocului

Scopul jocului este ca fiecare jucător de la masă să obțină o mână mai bună decât mâna dealerului, fără ca suma cărților să fie mai mare de 21. Pentru a putea juca acest joc trebuie să cunoști valoarea fiecărei cărți:

 • cărțile de la 2 la 9 au valoarea reală trecută pe ele
 • cărțile 10, J, Q, K, au o valoare de zece
 • așii variază între o valoare de 1 sau 11

Pentru mai multe detalii referitoare la reguli și ghiduri de joc, este de preferat să accesezi o platformă specializată, cum e Jucătorul.ro, una dintre cele mai apreciate comunități dedicate jucătorilor, care-ți pune gratuit la dispoziție ghiduri complete la cele mai populare jocuri de noroc online, dar și sfaturi despre cum să câștigi.

Cei mai uzuali termeni folosiți în Blackjack

Ca la orice jocuri de noroc, există o serie de termeni specifici care fac jocul mult mai rapid. Ei sunt în limba engleză și e bine să îi cunoști dacă intri pe platforme străine sau joci cu jucători din alte țări, care nu știu limba română. În astfel de cazuri, limba de lucru este engleza. Astfel, cei mai uzuali termeni sunt:

 • Hit – dorești o carte suplimentară
 • Double down – dublezi pariul
 • Split – dacă ai două cărți identice sau cu aceeași valoare, poți cere dealerului să le împartă, creând astfel 2 mâini în schimbul unui pariu suplimentar egal în valoare cu cel iniţial
 • Stand – când nu mai vrei alte cărți
 • Bust – când depășești 21 de puncte și ai pierdut.
 • Surrender – abandonezi partida și primești jumătate din suma pariată înapoi (la mesele de blackjack clasic nu poţi ‘abandona’).
 • Push – atunci când faci remiză cu dealerul

10 Sfaturi pentru a câștiga la Blackjack

Iată câteva dintre cele mai utile sfaturi care să îți aducă succes în jocul tău:

 1. Familiarizează-te cu jocul. Primul pas e să înveți regulile de bază, generale. O poți face atât lecturând efectiv ghidul de joc, cât și jucând 21 online gratis.
 2. Învață strategiile de joc principale – Martingale, Paroli, 1-3-2-6, Labouchere, pentru a-ți crește șansele. Ele nu garantează câștigurile, dar poate reduce semnificativ avantajul casei.
 3. Nu-ți lua asigurare! S-a dovedit că, pe termen lung, nu este un pariu profitabil.
 4. Încearcă să joci cât mai bine mâinile forte. Acele mâini îți permit să dublezi pariul inițial.
 5. Dublează mereu când suma cărților tale este 11.
 6. Dacă crupierul are 7, cere cărți până la 17.
 7. Când dealerul are 4, 5 sau 6, dublează cu 9, 10 sau 11.
 8. Dublează zecele când dealerul are 9 sau mai puțin.
 9. În caz că ai mai multe mâini pierzătoare la rând, ia o scurtă pauză. Îți poți reevalua jocul și apoi poți reveni la masă cu o strategie mai bună.
 10. Alege o masă potrivită bugetului tău și nu cheltui mai mult decât îți permiți să pierzi.

Funcționează numărarea cărților?

Pentru cei proaspăt întrați în lumea jocurilor de noroc, în special a Blackjack-ului, numărarea cărților poate reprezenta o strategie tentantă. Această tehnică este veche și le-a permis jucătorilor să înregistreze câștiguri impresionante de-a lungul timpului. Cu toate acestea, recomandarea experților este defavorabilă acestei strategii. În ziua de azi, număratul cărților este considerată o metodă de trișat. Cazinourile au dezvoltat mecanisme prin care să combată această strategie. Ba mai mult, cele online au început să utilizeze mai multe pachete de cărți, ceea ce face ca misiunea de numărare a cărților sa fie practic imposibilă.

Sursa foto: Unsplash.com

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker