Monden

Top 5 moduri în care Crăciunul poate fi minunat pentru tine, în ciuda pandemiei

Cele mai frumoase și mai pline de bucurie sărbători ale anului se apropie cu pași repezi. Vine Crăciunul, dar, trebuie să recunoști, că anul acesta, din cauza pandemiei și a crizelor sanitare provocate de aceasta, totul se va petrece puțin altfel.

Peste tot în lume, medicii, specialiștii în sănătate și guvernele recomandă sau chiar impun limitarea deplasărilor, a adunărilor și a vizitelor, în special la persoanele cu risc de vulnerabilitate crescut, ceea ce înseamnă că o mare parte din oameni va fi nevoită să simplifice destul de mult celebrarea Crăciunului în acest an. Totuși, simplificarea nu înseamnă anularea totală a sărbătorilor, care pot fi petrecute cu un minim de efort și cu respectarea regulilor sanitare.

Iată cum poți adăuga strălucire și bucurie sărbătorilor acestei ierni, în ciuda pandemiei care te obligă la izolare

  • Organizează activități în casă

Amintește-ți ce îți plăcea să faci în această perioadă atunci când erai și tu copil. Ce îți umplea inima de bucurie? Era vorba de privitul unor desene animate de sezon, de ajutorul părinților la pregătirile culinare, tradiția împodobitul bradului sau de joacă cât de ziua de lungă?

Tot astfel poți organiza și acum, acasă la tine, câteva activități interesante cu familia. Ai putea confecționa felicitări de Crăciun împreună cu cei mici, ți-ai putea rezerva timp pentru câteva lungi sesiuni de privit filme preferate sau ai putea juca diverse jocuri cu cei mici, cu partenerul de viață sau pe computer. 

 Adună din timp câteva idei, pe care ar fi bine să ți le notezi pentru a nu le uita. 

  • „Dar din dar se face rai”

Deși nu trebuie să fii mai bun „doar” de Crăciun, ce perioadă poate fi mai bună pentru ocazia de a face mici bucurii celorlalți? Sunt enorm de multe moduri în care îți poți ajuta semenii să aibă parte de câteva momente plăcute.

Cumpără și oferă ceva cald de mâncare și o cafea unui om sărman de pe stradă, sună pe cineva cu care nu ai mai ținut legătura de mult, trimite felicitări scrise de mână sau chiar și un e-mail prietenilor, ori caută câteva sugestii de cadouri cu care îți poți bucura apropiații sau chiar persoane necunoscute, de exemplu, de la un cămin de bătrâni sau un orfelinat ori  donează sânge sau plasmă pentru cei bolnavi. Posibilitățile sunt infinite.

  • Fă-ți cumpărăturile pentru masa de Crăciun de la magazine locale

Cumpărăturile de la micii comercianți locali sunt un ajutor însemnat pentru a-i ajuta și pe aceștia să supraviețuiască în aceste timpuri grele generate de pandemie. Mai mult, achiziționând bunurile de care ai nevoie de la aceștia, vei avea și mulțumirea sufletească a faptului că acțiunile tale au un sens mai important decât simpla aprovizionare.

  • Îmbracă-te elegant, cu hainele care îți plac

Chiar dacă nu vei merge la petreceri sau poate nici în vizite ca în alți ani, nu există niciun motiv pentru care ar trebui să stai în casă în pijamale în seara Crăciunului. Bineînțeles că vei face și asta ceva mai târziu, însă de ce să nu te îmbraci cu acele piese care ți-au „făcut cu ochiul” atunci când le-ai cumpărat și să nu te bucuri măcar pentru o clipă de senzația pe care ți-o pot da noile haine?

  • Fă o mică excursie cu mașina sau pe jos prin oraș

Dacă nu există o interdicție în acest sens, ai putea să prepari sau să cumperi câteva băuturi calde preferate și să faci un tur prin oraș, pentru a admira luminile de Crăciun. Dacă vremea este bună, poți face o plimbare pe străzi și poți savura un ceai sau o ciocolată caldă fără a uita să te dotezi cu măsurile de protecție cerute de lege. 

În concluzie, Crăciunul în pandemie nu trebuie să fie sub nicio formă un motiv de depresie și claustrare. Depinde doar de tine să lași această minunată perioadă a anului să te umple cu spiritul și magia inegalabile pe care le oferă an de an. (Sursa foto: shutterstock.com)

Articole similare