Politic

Toma, validat candidat pentru al treilea mandat la Primărie

Ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat a validat, ieri, candidaturile pentru două funcții cheie din administrația publică locală din județ. Astfel, a fost consfințită prin vot candidatura senatoului Lucian Romașcanu la funcția de președinte al Consiliului Județean, precum și a primarului Constantin Toma pentru un nou mandat la Palatul Comunal.

Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook: „Dragi buzoieni, astăzi, 27 martie 2024, în ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Social Democrat, au fost validate propunerile de candidați pentru funcțiile de primar al Municipiului Buzău și de președinte al Consiliului Județean Buzău, la alegerile locale din 9 iunie 2024. Pentru funcția de primar al Municipiului Buzău a fost validat subsemnatul, Constantin Toma, iar pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău a fost validat domnul senator Lucian Romașcanu. Mulțumesc, dragi buzoieni care m-ați susținut în cele două mandate de primar, pentru că fără participarea dumneavoastră nu aș fi avut energia și motivarea de a schimba în bine Buzăul. Am muncit și muncesc cu drag pentru un Buzău mai bun și sunt convins că împreună vom reuși să facem și mai multe în viitorii 4 ani! HAI BUZĂU!”, a scris Toma pe Facebook.

Dacă desemnarea lui Romașcanu pentru președinția Consiliului Județean poate fi încadrată în categoria surprizelor politice ale anului, candidatura lui Toma era cât se poate de previzibilă. Mai ales în condițiile în care, conform acestuia, inclusiv sondajele comandate de ate formațiuni politice îl dau drept câștigător detașat: „În sondajele lor (ale liberalilor, n.r.) am 74 la sută și atunci vă dați seama că încearcă toți să fugă, nu să participe”, a spus Toma marți seară la B1TV, la emisiunea „Actualitatea”, realizată de Tudor Mușat. De altfel, în acest moment se știu doar doi contracandidați ai primarului buzoian în exercițiu: Florin Drăgulin (USR) și Haritina Crăiță (independent).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker